Haaland nådde 30 mål med konstspark i comebacken

Manchester City bortavann med 4–1 mot tabelljumbon Southampton med Erling Braut Haaland tillbaka efter skada.
Och det med besked.
Norrmannen gjorde två mål – det ena med en riktig konstspark – och har nu satt 30 ligamål för City.
Fotboll • Publicerad 8 april 2023
Erling Braut Haaland cyklar in 3–0-målet i Manchester Citys 4–1-seger mot Southampton.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Haaland har saknats i Citys startelva sedan FA-cupmatchen mot Burnley den 18 mars, där han gjorde hattrick. Nu är 22-åringen kvitt ljumskproblemen och var åter i startelvan i bortamötet med Southampton.

Han tackade för förtroendet genom att nicka in 1–0 i första halvlekens slutskede på ett fint inlägg från Kevin De Bruyne.

Det rullade på i den andra också. Jack Grealish fördubblade ledningen innan det var dags för Haaland igen.

Grealish lyfte in bollen i straffområdet och Haaland cykelsparkade in 3–0. Ett riktigt konststycke och norrmannens 30:e ligamål för säsongen.

Han jagar nu Alan Shearer och Andy Coles säsongsrekord på 34 Premier League-mål. Haaland har nio matcher på sig efter att ha bytts ut i den 69:e minuten.

Efter en Southampton-reducering kunde Haalands ersättare Julián Álvarez fastställa slutresultatet till 4–1 från straffpunkten.

Manchester City krympte därmed avståndet till ligaledaren Arsenal till fem poäng. På tisdag väntar kvartsfinal i Champions League mot Bayern München.