När Norrköping tappade poäng i Europastriden hänger Häcken med. Mittbacken Rasmus Lindgren fixade tre sena poäng mot Östersund.
Fotboll • Publicerad 7 november 2020
Rasmus Lindgren fixade tre sena poäng mot Östersund.
Rasmus Lindgren fixade tre sena poäng mot Östersund.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Häcken tog sin första vinst i allsvenskan sedan vinsten mot Falkenberg den 3 oktober. Östersund besegrades efter ett sent segermål på Hisingen. Därmed hänger laget med i kampen om Europaplatserna.

Det var de svartgula som började klart starkast och ägde den första halvleken, skapade absolut mest och fick även utdelning.

Efter ett fint inspel från kanten hittade Leo Bengtsson in till Viktor Lundberg. Anfallaren stapplade fram till bollen, och placerade den fint i det bortre hörnet. 1–0 till Häcken stod sig till halvtid.

Det var ett piggare Östersund som kom ut till andra halvlek. Man skapade fler chanser, och kvitteringen kom genom Blair Turgott. Engelsmannen dök upp vid bortre stolpen och nickade in 1–1 efter ett fint inlägg av Henrik Bellman.

Men Häcken kom tillbaka, och skulle ta tre viktiga poäng. På en hörna kom Rasmus Lindgren fri i den bortre delen av straffområdet, och kunde skalla in 2–1.

– Vi behöver gå fullt de sista matcherna, det siktar vi på, säger matchvinnaren Lindgren till Dplay.

En straffsituation uppstod för Östersund när Häckenmålvakten Pontus Dahlberg drog ner en ÖFK-spelare i straffområdet, men domaren friade.

– Om inte det där är straff vet jag inte vad som är straff, säger Östersunds tränare Amir Azrafshan till Dplay.

Norrköping tappade poäng när Mjällby segrade med 2–0 mot östgötarna, och därmed kliver Häcken upp på tredje plats i en haltande tabell. Djurgården kan gå om vid seger i söndagens derby mot AIK.