Annons

Häcken i elitettan: "Unika i Fotbollssverige"

Fotboll • Publicerad 9 januari 2023
Häckens utvecklingslag får plats i elitettan. Arkivbild.
Häckens utvecklingslag får plats i elitettan. Arkivbild.Foto: Foto: Andreas Hillergren/TT

Ett lag i damallsvenskan, ett lag i elitettan. Det är Häckens vardag efter att klubben valt att ta ja till en plats i elitettan för utvecklingslaget.

"Det här gör oss unika i Fotbollssverige och ger oss ännu bättre förutsättningar för att kunna erbjuda spelare möjlighet till utveckling", säger ordförande Anders Billström i ett pressmeddelande.

Annons

Häckens utvecklingslag vann division 1 i fjol men förlorade kvalet till elitettan. Då Bergdalen sedan drog sig ur blev klubben erbjuden att ta över platsen i serien.

"Klubbens vision är att leda utvecklingen i Idrottssverige och att vårt utvecklingslag ligger i landets näst högsta serie kommer att stärka så väl vår akademi som vårt A-lag", säger Billström.

Sportchefen Martin Ericsson:

"Vi kommer att kunna erbjuda våra talanger en unik miljö och unika förutsättningar både när det gäller tränings- och matchverksamhet."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons