Annons

Häckens målvakt ska bli mamma – kliver av nu

Häckens målvakt Loes Geurts är gravid och kliver av fotbollsträningen nu.
Födseln är beräknad till september.
”Vi är superglada och ser verkligen fram emot att bli föräldrar. Vi känner oss lyckligt lottade", säger Loes Geurts.
Fotboll • Publicerad 11 mars 2022
Häckens målvakt Loes Geurts, till höger, blir mamma i höst och kliver därför från fotbollsträning nu. Arkivbild.
Häckens målvakt Loes Geurts, till höger, blir mamma i höst och kliver därför från fotbollsträning nu. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

På sin hemsida skriver Häcken att den damallsvenska toppklubben tagit fram en graviditetspolicy.

"Förutom en individuellt anpassad träningsplan så väl under graviditet som efter förlossning, ska spelaren erbjudas en trygghet genom att klubben toppar upp havandeskaps- och föräldrapenningen till hundra procent av lönen sex månader före och sex månader efter förlossning; samt att spelarens avtal förlängs ”över ett transferfönster” om spelaren har mindre än ett år kvar på kontraktet vid förlossning", står det i pressmeddelandet.

Annons

Geurts själv:

"Det känns riktigt bra att jag inte behöver vara orolig för min fotbollskarriär, även om vi har valt att bli gravida. För tio år sedan hade det kanske betytt slutet på karriären men så är det inte längre".

Graviditeten innebär att 36-åriga Geurts även missar sommarens EM-slutspel, där Nederländerna spelar i samma grupp som Sverige.

Med anledning av Geurts graviditet meddelade Häcken att den nordirländska målvakten Jacqueline Burns skrivit på ett kontrakt med klubben över säsongen 2023.

"Hon är en modig målvakt som är bra med fötterna, vilket gör att hon kan bli en viktig del i lagets speluppbyggnad", säger sportchef Martin Ericsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons