Annons

Hade fest under lockdown – miljonkontraktet rivs

Paul Vaughan lär ångra sin fest i lördags. Först fick han dryga böter, och nu har rugbyspelaren fått se sitt mångmiljonkontrakt i Australiens rugbyliga rivas.
Rugby • Publicerad 6 juli 2021
Spelare St George Illawarra Dragons jublar, men nu är det desto dystrare i klubben. Arkivbild.
Spelare St George Illawarra Dragons jublar, men nu är det desto dystrare i klubben. Arkivbild.Foto: Tim Hales/AP/TT

Paul Vaughan bjöd hem ett dussintal av sin lagkamrater i St George Illawarra i Australiens rugbyliga NRL efter en viktig seger mot New Zealand Warriors i lördags.

Men Vaughan bor i Shellharbour, söder om Sydney, där strikta coronaregler förbjuder hemmafester. När en granne klagade på festen kom polisen och bötfällde gästerna på 1 000 dollar vardera. Men det tog inte slut där.

Annons

Festen fick stor medial uppmärksamhet, kritiserades upp på delstatlig regeringsnivå och såväl värden som gästerna stängdes av av ligan och fick nya böter på sammanlagt 300 000 dollar, eller nära två miljoner kronor.

För Vaughan stannar det inte vid åtta matcher avstängning. Hans kontrakt har nu rivits av klubben och enligt Sydney Morning Herald kommer festen att kosta spelaren över 4,5 miljoner kronor i böter och utebliven lön.

Sydneyområdet är sedan midsommarafton i en lockdown där invånarna bara får gå ut för nödvändiga ärenden och bara får bjuda hem besökare om de finns särskilt starka anledningar.

Rugby är den största sporten i staden och de många NRL-lagen spelar för tillfället utan publik, vilken annars varit tillåten hela året. För St George Illawarra kommer skandalen extra olägligt. Laget är mitt i en tät kamp om den sista slutspelsplatsen i NRL.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons