Annons

"Häftigt att tillhöra samma team som Messi"

Frida Karlsson har tecknat ett nytt sponsoravtal med sportjätten Adidas.
Enligt sträcker sig avtalet över fyra år och "skapar ekonomisk frihet" för skidstjärnan.
Skidor • Publicerad 5 maj 2020
Frida Karlsson har tecknat ett sponsoravtal med det tyska multinationella företaget Adidas. Arkivbild.
Frida Karlsson har tecknat ett sponsoravtal med det tyska multinationella företaget Adidas. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix/TT

– Det känns riktigt kul. Det är en ny typ av samarbete för min del. De sponsrar mig som person också, inte bara som skidåkare. Det känns som att de vill vara med på ett djupare plan vilket känns kul, säger Frida Karlsson till tidningen och fortsätter:

– Jag har sett upp till Adidas när jag hållit på med olika idrotter, som fotbollen. Det är stort att vara en i ett sådant sammanhang. Det känns häftigt att tillhöra samma team som Leo Messi och Mikaela Shiffrin.

Annons

20-åringen har sin mamma Mia Karlsson som manager, och hon bekräftar för Aftonbladet att det är det största avtalet som hennes dotter har.

Frida Karlsson slog igenom på VM i Seefeld där hon tog tre medaljer, men fick den här säsongen lov att ha ta ett tävlingsuppehåll på grund av hälsoskäl. När hon var tillbaka i mars visade hon återigen sin klass när hon vann tremilen i Holmenkollen efter att ha knäckt Therese Johaug i avslutningen.

Krystof Mejstrik, general manager på Adidas i Norden:

"Fridas meritlista som 20-åring är imponerande, samtidigt som hon är i början av sin karriär. Hennes attityd, professionalism och viljan att bli bäst är precis vad vi letar efter i ett samarbete", säger han i ett pressmeddelande enligt Expressen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons