Annons

Falla sprintvinnare – slog Sundling i spurt

Jonna Sundling såg ut att gå mot en ny seger när längdskidsprinten avgjordes i Drammen. Men hemmahoppet Maiken Caspersen Falla knep segern precis före svenskan.
Skidor • Publicerad 3 mars 2022
Maiken Caspersen Falla vann sprinten.
Maiken Caspersen Falla vann sprinten.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Halva startfältet i världscuptävlingen var svenskt när finalen skulle avgöras. Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Anna Dyvik hade alla lyckats ta sig vidare från semifinalerna. Men det var bara en av dem som blandade sig i kampen om segern.

Jonna Sundling satte högsta fart från början av finalen och de två andra svenskorna och schweiziskan Nadine Fähndrich tvingades släppa.

Annons

Ändå tyckte inte svenskan att banan passade henne.

– Den här banan är utmanande för mig, det är mycket lång diagonal-åkning och det är nog det jag är sämst på, säger hon.

Falla starkast

Norskan Maiken Caspersen Falla, som imponerat i semifinalen, och slovenskan Anamarija Lampic hängde dock med, och på upploppet var det norskan som var starkast och tog sin första seger för säsongen. Sundling fick nöja sig med andraplatsen.

– Det är skönt att vara tillbaka och jag är glad över att vara här och avsluta säsongen på ett bra sätt, sade Falla, som är den blott tredje icke-svenska sprintsegraren den här säsongen, i Viaplays sändning.

Sundling är inte förvånad att norskan knep segern, trots att hon bara tagit en enda pallplats, tredjeplatsen i världscuppremiären, i vinter.

– Jag vet ju vad hon besitter för fart i kroppen, säger Sundling.

Dahlqvist kan ha vunnit cupen

Maja Dahlqvist slutade fyra. Om ingen ny arrangör hittas för världscupavslutningen, som skulle ha hållits i Ryssland, har Dahlqvist säkrat segern i sprintcupen redan innan nästa veckas tävlingar i Falun. Anna Dyvik slutade femma.

Johanna Hagström var snabbast i kvalet men föll i sin kvartsfinal.

Hagström föll i ett försök att förbättra sin position.

– Jag tycker att jag låg bra för att få bra fart och bra sug. Någon kom väl åt min skida så jag sätter den framför min egen skida, säger Hagström i Viaplays sändning.

Annons

Annars tror hon att hon kunde varit med i kampen om segern.

– Om man slår Jonna (Sundling) i en prolog med den formen hon har visat, då har man en bra dag.

De fyra svenska herrarna som tog sig vidare från kvalet åkte ut innan finalen. Vann herrfinalen gjorde fransmannen Richard Jouve.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons