Annons

Haksabanovic lämnar sin ryska klubb

22-årige Sead Haksabanovic lämnar sitt ryska fotbollslag Rubin Kazan – åtminstone tillfälligt.
Utan att ha gjort klart med en ny klubb reser han hem till Sverige, skriver
Fotboll • Publicerad 11 mars 2022
Sead Haksabanovicnär han spelade för IFK Norrköping. Arkivbild.
Sead Haksabanovicnär han spelade för IFK Norrköping. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Victor Claesson (Krasnodar) och Axel Björnström (Arsenal Tula) har tidigare valt att lämna sina ryska klubbar efter Rysslands invasion av Ukraina. Nu gör mittfältaren Haksabanovic likadant, bekräftar han för Expressen.

– Nu vill jag först komma hem till familjen och nära och kära. Dom betyder mest för mig. Jag vill vila upp mig mentalt i några dagar. Jag känner att jag behöver det och att familjen också behöver mig. Sedan får vi se vad framtiden har att utvisa, säger han till tidningen.

Annons

Haksabanovic, som anslöt till den ryska klubben inför säsongen, avslöjar inte vart han vill härnäst utan säger bara att hans agent sköter anbuden. Enligt överenskommelsen mellan det internationella fotbollsförbundet (Fifa) och spelarfacket Fifpro har utländska spelare i ryska klubbar möjlighet att pausa sina kontrakt fram till den 30 juni, men bör efter det återvända.

Haksabanovic spelade för Norrköping säsongen 2019-2021.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons