Annons

Halep opererad: "Haft svårt att andas"

Simona Halep har haft ett tufft tennisår, med US Open-missen förra månaden som den senaste plumpen.
Efter en näsoperation hoppas rumänskan att lyckan snart ska vända.
"Jag har haft svårt att andas", skriver rumänskan.
Tennis • Publicerad 12 september 2022
Simona Halep. Arkivbild.
Simona Halep. Arkivbild.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Den tidigare världsettan har ramlat ner till plats nio på rankningen efter några jobbiga år. I början av 2022 var Simona Halep nära att lägga av helt med tennisen, har hon sagt, och trots en nytändning i och med samarbetet med nye tränaren Patrick Mouratoglou, har motgångarna delvis fortsatt.

I Franska mästerskapen i somras åkte Halep ut mot 19-åriga kinesiskan Qinwen Zheng efter att ha drabbats av en panikattack. I WTA-turneringen i Washington i augusti bröt hon en match av hälsoskäl. Och i US Open nyligen tog det oväntat slut redan i första omgången mot ukrainska kvalspelaren Darija Snihur.

Annons

Ett av problemen har Halep nu åtgärdat.

"Vissa av er vet redan att jag har haft problem med näsan ett tag, och det blev värre under sommaren, i synnerhet i Washington. Det här problemet har gjort att jag har haft svårt att andas, och det har varit ännu värre på nätterna när näsan blev helt blockerad. Den enda lösningen var att genomgå en operation", skriver Simona Halep på Twitter.

Därför blir det inget spel på ett tag för 30-åringen, och WTA-slutspelet med start den 31 oktober kan ligga i farozonen.

"Jag kommer behöva några veckors vila innan jag kan dra i gång igen", skriver Halep.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons