Annons

Halfvarsson petad från stafetten

Calle Halfvarsson kommer inte att köra söndagens herrstafett i OS.
Skidor • Publicerad 12 februari 2022
Calle Halfvarsson kör inte stafetten.
Calle Halfvarsson kör inte stafetten.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverige kommer att ställa upp med Oskar Svensson, William Poromaa, Jens Burman och Johan Häggström i stafetten.

Det är laget som kom fyra i stafetten i VM i fjol.

Annons

– Laget från Oberstdorf i fjol har varit väldigt taggade på att ta revansch. De vill verkligen ta medalj här, säger Anders Byström.

Calle Halfvarsson är utanför laget efter att ha inlett OS med en 30:e-plats i skiathlon och följt upp det med en 26:e-plats på 15 kilometer, klassisk stil, i fredags.

– Calle tog det bra. Han förstår att hans resultat inte räcker. Det var inga tårar och ingen ilska.

Jens Burman, Oskar Svensson och William Poromaa var givna i laget. Nu får Johan Häggström den fjärde platsen. Han kom 21:a när han fick chansen i 15-kilometersloppet, fem placeringar före Halfvarsson.

Favoriten Norge har också presenterat sitt lag. Där kommer Emil Iversen, Pål Golberg, Hans Christer Holund och Johannes Høsflot Klæbo köra.

Iversen kritiserade öppet den norska lagledningen häromdagen sedan han ställts över 15-kilometersloppet samt den inledande skiathlonen, men får nu chans till revansch.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons