Annons

Fransman snuvade Klæbo på sprintcup-segern

Calle Halfvarsson hade farten med sig i Falun, men i semifinalen tog krafterna slut och 32-åringen fick se sig utslagen.
Segrade gjorde franske Richard Jouve, som därmed snuvade norske Johannes Høsflot Klæbo på sprintcupen.
Skidor • Publicerad 11 mars 2022
Richard Jouve vinner sprintcupen. Arkivbild.
Richard Jouve vinner sprintcupen. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Det var sex svenska herråkare som tog sig vidare från kvalet i Falun på fredagen – men bara två tog sig sedan vidare till semifinalerna.

Halfvarsson, som i kvalet var 1,41 sekunder efter finländske Joni Mäki och blev bäste svensk och tredje snabbast av alla, blev tvåa i sin kvartsfinal och tog sig vidare till semin. Men där hamnade han efter från start och lyckades aldrig gå ikapp täten utan blev femma.

Annons

Oskar Svensson hade en bättre chans och försökte att spurta om norrmannen Lars Agnar Hjelmeset men åkte i mål som trea och kunde inte gå vidare på tid.

För Truls Gisselman, näst bäst av svenskarna med sjunde bästa tid i kvalet, och Anton Persson, med åttonde bästa tid, tog det stopp i kvartsfinalerna. Det gjorde det även för Johan Häggström och Emil Danielsson.

Till sist var det fransmannen Richard Jouve som vann och därmed tog sin andra raka världscupseger i sprint.

I och med detta tog han även hem sprintcupen, framför den norske superstjärnan Johannes Høsflot Klæbo som saknades både i Falun och i Drammen på grund av att han smittats med covid-19 efter tävlingarna i Lahtis.

I Lahtis blev Jouve sjua.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons