Halmstad nära allsvenskan

Halmstad närmar sig en allsvensk comeback. Efter 4–0 mot Dalkurd behövs bara tre poäng till på de tre återstående matcherna.
Fotboll • Publicerad 7 november 2020
Mikael Boman, i blått, visade Halmstad vägen i 4–0-segern över Dalkurd. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tvåan Halmstad, en poäng efter Degerfors, hade chansen att få fira det allsvenska kontraktet redan i kväll.

Hade serietrean Jönköpings-Södra förlorat hemma mot Norrby hade allt varit klart.

Men J-Södra vann med 1–0 på ett sent straffmål genom Amir Al-Ammari i den 86:e minuten.

Det innebär att Jönköping är sju poäng bakom Halmstad med tre omgångar kvar att spela.

– Jag vill bli klar så fort som möjligt så klart. Jag har varit med om tidigare att gå upp, det är skönt att gå av planen och veta att det är klart som i Sundsvall 2012, säger Mikael Boman till Hallandsposten.

För Jönköping innebär segern att laget befäster tredjeplatsen som ger en kvalplats till allsvenskan.

Det var Mikael Boman som drog i gång allt för Halmstad. Och han gjorde det snabbt. Redan i femte minuten såg han till att HBK tog ledningen med 1–0. Det var tredje matchen i rad som han blev målskytt.

Joel Allansson gjorde 2–0 precis före paus framspelad av Sadat Karim som gjorde Halmstads bägge mål efter paus.

Boman spelade fram Karim till 3–0-målet.

– I dag kändes det bra, jag är mest nöjd med assisten, säger Boman.

Halmstad åkte ur allsvenskan 2017 och har suktat efter att komma tillbaka sedan dess. Superettan gör nu uppehåll till den 21 november då Halmstad möter Gif Sundsvall på bortaplan. Då kan laget få fira det allsvenska kontraktet.