Halmstads BK lite för bra för Öster

Träningsmatchen mellan allsvenska nykomlingen Halmstads BK och superettannykomlingen Östers IF slutade som man hade förväntat sig, med 2–0-seger för HBK.
halmstad • Publicerad 27 januari 2017

Öster testade nya spelsystemet 3–4–2–1 och hade inledningsvis väldigt svårt att få tag i bollen.

Gästernas tveksamma agerande gjorde att HBK såg extra bra ut. Det var därför oväntat att det dröjde ända till 26:e minuten innan Halmstad tog ledningen.

Före detta Österspelaren Alexander Henningsson stormade fram på högerkanten och när bollen slogs in framför mål kunde HBK:s japanske anfallare Kosuke Kinoshita stöta in 1–0.

Öster spelade upp sig efter baklängesmålet och hade en riktigt bra period under första hälften av andra halvlek.

Så dags hade Isaac Shaze kommit in på det defensiva centrala mittfältet intill Sebastian Crona, som var bäst av de nya Österspelare som visade upp sig på Skedalaheds konstgräs.

Shaze lyfte Österspelet, men i 73:e minuten punkterade HBK tillställningen. Dado Sobo räddade en frispark från Marcus Mathisen, men Österförsvaret fick inte undan returen och inhoppande provspelaren Andre Ntambue från Kinshasa gjorde 2–0.

Halmstads seger var väldigt rättvist. Östers insats ska dock bedömas mot bakgrund av att Växjölaget mest tränar "fys" för tillfället. För HBK däremot var detta andra träningsmatchen i vinter.