Annons

Hamilton vann Spaniens GP – efter däckdraget

Formel 1-giganterna Lewis Hamilton och Max Verstappen gjorde upp om segern i Spaniens grand prix.
Det var till slut Hamilton som drog det längsta strået – efter ett framgångsrikt däckbyte.
Bilsport • Publicerad 9 maj 2021
Lewis Hamilton vann Spaniens GP.
Lewis Hamilton vann Spaniens GP.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Verstappen gjorde sitt enda däckbyte redan på det 25:e av 66 varv. Hamilton gjorde två däckbyten – det sista på varv 43.

Och de fräschare däcken blev avgörande i sluttampen. När den 36-årige britten väl kommit ikapp med sju varv kvar fanns det ingenting för Verstappen att sätta emot. Hamilton vann med knappt 16 sekunder före nederländaren. Valtteri Bottas slutade trea.

Annons

– Jag var på väg att få en chans att passera honom precis när jag åkte in i depån. Jag var väldigt ambivalent, "kör jag in eller ska jag ignorera meddelandet (från teamet)?", säger han enligt AFP.

– Jag gjorde vad teamet önskade för att det finns stort förtroende mellan oss. Fantastiskt jobbat av alla i teamet. Vilken dag!

Det är Hamiltons femte raka seger i Spaniens GP. En bedrift bara F1-legendaren Ayrton Senna klarat tidigare, fast i Monaco.

Hamilton och Verstappen har varit topp två i samtliga fyra tävlingar den här säsongen. Hamilton har tre segrar, och Verstappen har vunnit ett lopp.

Segern innebär att britten leder med 14 poäng före Verstappen i sammandraget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons