Annons

Hammarby lånar från Chelsea

Hammarby tar in en japansk talang från Chelsea. Den 18-åriga japanskan Maika Hamano ansluter till klubben på lån.
Fotboll • Publicerad 13 januari 2023
Maika Hamano (11) är klar för Hammarby. Arkivbild.
Maika Hamano (11) är klar för Hammarby. Arkivbild.Foto: Moises Castillo/AP/TT

Först Adelina Engman och Jonna Andersson, nu Maika Hamano. Hammarby fortsätter att ta in spelare från Chelsea.

Den sistnämnda ansluter till Stockholmsklubben från Chelsea, precis som övriga två.

Annons

"I takt med att Hammarby utvecklas som klubb och växer gör detta att vi kan rekrytera bättre spelare både inom Sverige och utomlands. Sedan vi tog hit Adelina och Jonna på ganska kort tid har vi börjat utveckla lite av en relation med Chelsea, som ser oss en trygg miljö för spelare att utvecklas i.", säger klubbens sportchef Johan Lager i ett pressmeddelande.

Men Maika Hamano har inte varit en Chelsea-spelare speciellt länge. Den engelska ligamästarens första beslut för 18-åringen var att låna ut henne till Hammarby.

"Vi följde Maika under sommarens U20-VM och fick upp ögonen lite extra för just henne då Pablo scoutade mästerskapet. Vi är väldigt glada att den här möjligheten dök upp då Maika är en fantastisk spelare som inte har några direkta svagheter egentligen.", säger Lager.

Maika Hamanos senaste klubb är den japanska mästerklubben Kobe.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons