Annons

Han blir Trojas supporterspelare

Troja har hittat sin supporterspelare. Tom Zanoski spelar med klubben under resten av säsongen.
Sport • Publicerad 6 februari 2014
Trojas supportrar har samlat ihop pengar och i dag kommer Tom Zanoski till klubben.
Trojas supportrar har samlat ihop pengar och i dag kommer Tom Zanoski till klubben.Foto: Arkivfoto

Som Smålandsposten berättat tidigare i veckan har Trojas sportchef Jerry Andersson varit på jakt efter ett nytt offensivt vapen. Med hjälp av supportrarnas insamlade pengar har man nu hittat förstärkningen. Tom Zanoski, en 29-årig forward med kanadensiskt och kroatiskt pass, är klar för klubben.

– Tom har bra fart, bra skott och spelar med stort hjärta, skriver Jerry Andersson i sin hörna på klubbens hemsida.

Annons

Tom Zanoski har spelat i tre europeiska länder tidigare, Tyskland, Österrike och Kroatien. På meritlistan finns också 44 matcher i AHL. Under sin hockeyresa har han bland annat stött på andra tidigare Trojaspelare som Adam Miller och Florian Iberer.

– Vår back Zach Tarkir har spelat en del matcher mot Tom i ECHL och verifierar att det är en spelare med hög frenesi som är jäkligt jobbig att möta, skriver Jerry Andersson.

Troja hoppas ha sitt nyförvärv spelklart till omstarten av hockeyallsvenskan mot Karlskrona på tisdag. Två dagar senare spelas en riktig nyckelmatch borta mot Södertälje. Under veckans träningar har man även tre division 1-spelare från Halmstad på plats i Sunnerbohov. Philip Martinsson, Olle Liss och Sebastian Klözow provtränar under torsdagen och fredagen.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons