Annons

Han kom, sågs, förlorade och segrade

I Kina går han under namnen ”Gamle Wa” eller ”Det evigt gröna trädet”. Jan-Ove Waldner, 47 år ung, bidrog till att 557 åskådare kom för att se Frej Växjö mot Waldners Spårvägen.
Sport • Publicerad 26 oktober 2012
Foto: 

Legendar är ett ofta missbrukat ord inom idrottens värld. Men en man som har guld i singel i OS, VM och EM är definitivt en sådan.

– Det var kul att komma till Växjö och spela i en jättefin arena. Det är inte ofta vi har över 500 som publik i Pingisligan, säger Jan-Ove Waldner.

Annons

Han kom, sågs, förlorade och segrade i Fotnox Arena.

– Jag hade kämpigt i första matchen mot ”Fabbe” (Fabian Åkerström). Det var som bensinen tog slut i kroppen. I andra matchen mot ”Törna” (Andreas Törnkvist) var det tvärtom. Törnkvist hade ju kontroll när jag smög mig in i matchen.

– Normalt ska Törnkvist vara en svårare uppgift än Åkerström i mitt fall, säger Waldner.

På läktaren satt hans gamla Kalmarledare, med Lennart Magnusson i spetsen, från tiden i Kalmar BTK. De var först ut med att gratulera Waldner till segern.

– Det gänget följer mig överallt var jag spelar. De har även sett mig i tyska ligaspelet.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons