Annons

Handbollsklubb anmäler misstänkt matchfixning

Handboll • Publicerad 3 januari 2022
En svensk handbollsklubb har anmält matchfixningsmisstankar kring en match i Europaspelet i höstas. Arkivbild.
En svensk handbollsklubb har anmält matchfixningsmisstankar kring en match i Europaspelet i höstas. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Enligt Handbollskanalen har flera matcher i det europeiska cupspelet varit utsatta för matchfixning. Nu uppger handbollssajten att en svensk klubb anmält till Europeiska handbollsförbundet EHF om matchfixningsmisstankar av en match i höstas.

Handbollskanalen skriver att den svenska klubben anser att domsluten var konstiga matchen igenom och att domare och delegat agerat på ett misstänkt vis. Motståndaren, som hade hemmaplan, vann till slut matchen med ett mål. Det svenska laget hade haft chanser att såväl kvittera som att ta ledningen, men då blåste domarna av svensklaget av olika anledningar.

Den svenska föreningen anmälde händelsen till en organisation som heter WhistleB. I anmälan står det att klubben vill hjälpa EHF att försvara sporten från försök att köpa eller hota spelare, domare och delegater.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons