Annons

Hansson rekordsnabb i VM-starten

Sophie Hansson startade kortbane-VM i rekordfart.
Hon slog svenskt rekord redan i försöken på 50 meter bröstsim.
Simning • Publicerad 16 december 2021
Sophie Hansson startade VM i rekordfart. Arkivbild.
Sophie Hansson startade VM i rekordfart. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bröstsimsspecialisten putsade sitt eget svenska rekord, satt på SM i förra månaden, med elva hundradelar till 29,57.

Bara världsrekordhållaren Alia Atkinson, Jamaica, som simmade på banan bredvid, var snabbare. Med futtiga två hundradelar.

Annons

– Jag hade en riktigt bra första längd och kom in perfekt i vändningen och fick med mig en jäkla massa fart. Det enda jag kan vässa är målgången, annars var det ett jättebra lopp, säger Hansson som var först ut av svenskarna i VM.

Det är sällsynt med rekord redan i försöken, men Sophie Hansson var på hugget. Kanske inspirerad av de formel 1-tester som hon och övriga i laget tittade på i Abu Dhabi i går.

– Jag är lite förvånad faktiskt. Det var kaos i uppvärmningsbassängen, så jag tänkte hur ska jag hinna värma upp? Men jag hittade en bra variant, det var tillräckligt, berättar hon.

Sophie Hanssons huvuddistans är 100 meter bröstsim där hon tog EM-guld och blev OS-sexa i somras. Nu visade hon direkt att hon kan vara med och utmana på halva distansen också där hon inför VM är tia i världen den här säsongen.

Även Klara Thormalm gick vidare till eftermiddagens försök med 14:e tid på 30,39.

Försökspasset pågår fortfarande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons