Annons

Här är Östers jubileumströja

I kvällens bortamatch mot Degerfors kommer Öster för första gången att spela i bortatröjan som tagits fram speciellt med anledningen av föreningens 90-årsjubileum.
Växjö • Publicerad 29 juli 2020
Peter Wibrån visar upp jubileumströjan som Öster för första gången ska använda i kvällens bortamatch mot Degerfors.
Peter Wibrån visar upp jubileumströjan som Öster för första gången ska använda i kvällens bortamatch mot Degerfors.Foto: Urban Nilsson

Från början var det tänkt att Öster skulle spela i 90-årströjan redan den 18 april, alltså två dagar före den officiella födelsedagen.

Men dessa planer satte coronapandemin stopp för. Den gången stod en hemmamatch mot Degerfors på programmet. Nu blir det alltså på bortaplan, men mot samma lag, som tröjan används för första gången.

Annons

– Vi gjorde en aktivitet kring jubileumströjan redan i april. 90 tröjor bjöds då ut till exklusiv försäljning för 990 kronor styck. Intresset för att köpa tröjan var stort och det visar att många är beredda att stödja Östers IF på många olika sätt, säger Peter Wibrån, föreningens verksamhetschef.

Både byxan och tröjan är grå med gyllene sponsortryck och nummer. I bortamatchen mot Degerfors har domaren godkänt att den används eftersom hemmalaget spelar i röda tröjor och vita byxor.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons