Annons

Här avgörs ettans streckstrid

37:e omgången.
Tredje perioden.
Tid: 19.55.
Då avgörs striden om den sista av de två kvalplatserna till ishockeyns allsvenska playoff.
Sport • Publicerad 30 januari 2006
Avgörandet. Domaren Marcus Samuelsson valde att utdöma straffslag för Erik Perssons neddragning av Peter Hall. Straffen skjuts kallt mellan benen på Petter Sandström med hjälp av en backhand från Mattias Persson, som blir hela Panterns hjälte när han sätter 3-2 med fem sekunder kvar av tredje perioden och avgör streckstriden i division 1 F (5).Foto: URBAN NILSSON
Avgörandet. Domaren Marcus Samuelsson valde att utdöma straffslag för Erik Perssons neddragning av Peter Hall. Straffen skjuts kallt mellan benen på Petter Sandström med hjälp av en backhand från Mattias Persson, som blir hela Panterns hjälte när han sätter 3-2 med fem sekunder kvar av tredje perioden och avgör streckstriden i division 1 F (5).Foto: URBAN NILSSONFoto: 

Troja, som nästan kravlat sig uppför den otäckt branta uppförsbacke laget ställdes mot för ett par veckor sedan, blev i går brutalt nedvräkt.

Resultatet i matchen Troja-Pantern blev 2-3. På bilderna ser ni den sekvens som avgjorde hela seriens streckstrid.

Annons

Vi återkommer till den.

Så här gick det till när Trojas kvaldrömmar försvann - storyn från start till mål:

Redan vid de båda lagens isentré märker man att något är galet. Pantern åker in i helvita dräkter. Troja i helröda, tvärtom mot helvitt som annars alltid är fallet på hemmaplan. Det visar sig att Pantern tagit fel matchtröjor med sig, men att Troja gått med på att använda sina röda bortadräkter.

Ett dåligt omen.

Rädsla för att misslyckas

Dåligt går det också. Det fram till igår så formsvaga Pantern visar sig från sin bästa sida. Spelar enkelt, fartfyllt, disciplinerat. Troja gör det motsatta. Hemmaspelarna hänger inte med. Rädslan att misslyckas verkar större än suget efter att ta chansen. Troja är tvåa, trea på puckarna. Den ende som spelar bra är Petter Sandström i mål.

Inte ens Petter kan hindra Andreas Larsson från att skjuta 0-1 i numerärt underläge, efter att övriga Trojaspelare glömt bort Larssons existens. Pantern fortsätter att övertyga. Det är enbart Sandströms förtjänst att Troja har chansen efter första perioden, som slutat 5-15 i skott.

Så mycket bättre är inte andraperioden heller. Pantern har mest puck och mest fart. Trojamaskineriet gnisslar. Ingen formation skapar någonting farligt framför Robert Borgqvist i Panternkassen. Henrik Olsson styr snart in 0-2, otagbart för Petter Sandström som även i denna mittakt svarar för en rad grymma räddningar.

Så kommer reduceringen. Lika oväntat som orättvist. Karl Helmersson trycker fram mot Borgqvist. Skjuter. På returen är Marcus Eriksson framme och petar in 1-2. Vi är många som undrar om pucken verkligen var inne. Åsikterna går isär, men domaren Marcus Samuelsson har signalerat för mål.

1-2.

Annons

Ska Troja, som varit helt utspelat, få en returbiljett in i matchen?

Är detta dagen då laget tar poäng mot en bra motståndare utan att själv spela bra?

Ja, tror man i tredje perioden.

Enorm Trojaforcering

Först skickar Marcus Eriksson in sitt andra mål för kvällen. 2-2.

Sedan hittas han av Daniel Håkansson i numerärt underläge. Passet är perfekt och är det någon som ska göra mål i det läget är det skyttekungen Eriksson. Men någon 32:a kasse för säsongen blir det inte för Eriksson. Skottet går över. Högt över.

Trots enorm slutforcering får Troja nöja sig med en poäng.

Tror man.

Tills pucken hamnar hos en fri Panternspelare (Peter Hall) under tredje periodens skälvande slutsekunder. Trojabacken Erik Persson slänger sig och vevar sin klubba utmed isen för att hindra Hall från att skjuta. Hall får iväg pucken, men utan kraft.

Då lägger domare Samuelsson armarna i kors över huvudet.

Annons

Straffslag.

Tid 19.55.

Straffen sätter Mattias Persson och sen är det en hög med 27 glada Panternspelare på isen och nio jublande skånska supportrar på läktaren.

Vad de båda lagens tränare ansåg om domarens beslut kan du läsa här intill.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons