Annons

Härligt hemmaspel mot Halmstad

Försäsongen ser oförskämt bra ut för Öster. Mot Halmstad BK, numera seriekonkurrent i superettan, vann Öster med 3–0 (2–0) sedan gästerna knappast orkat skapa en målchans värd namnet.
Sport • Publicerad 23 februari 2012
Östers tvåmålsskytt Andreas Birgersson tar sig förbi en Halmstadförsvarare. Till vänster anfallskollegan Freddy Söderberg.
Östers tvåmålsskytt Andreas Birgersson tar sig förbi en Halmstadförsvarare. Till vänster anfallskollegan Freddy Söderberg.Foto: Urban Nilsson

Andreas Birgersson, Rottnesonen som via Ljungby IF hamnat i Öster, gjorde två mål och hade en ribbträff redan innan 36 minuter spelats.

– Inte varje gång man gör två mål på den här nivån, men det är ju mål jag lever på som anfallare, säger Andreas Birgersson.

Annons

Först utnyttjade han ett missförstånd i Halmstadsförsvaret och vid 2–0 språngnickade han bollen i mål efter Stefan Karlssons inlägg.

– Det kändes stabilt i hela laget, allt från målvakten till mig och Freddy Söderberg på topp, menar Andreas.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Johan Persson, Östers mittfältare som var en av planens dominanter, satte trean med ett långskott.

Öster var bra över hela linjen.

Målvakten Alexander Nadj, 25, testades, men fick ingen ärlig chans att visa vad han gick för. Alexander är fostrad i IFK Göteborg, men har tre säsonger bakom sig i Jönköpings Södra, och senast några minuter för Lilleström i Tippeligan.

Nu kan fotbollsresan gå vidare till Växjö. I nästa vecka ska Östers ledning ta beslutet.

– Det kändes bra och jag vet att Öster är en klubb med mycket tradition. Jag blev imponerad av all satsning på nya anläggningar här runt omkring, säger Alexander.

Vad tyckte du om matchen?

– En skön sådan eftersom jag inte spelat på ett tag. Jag fick jobba med grunderna och jag vill ge en eloge till en stabil backlinje, svarar provspelaren.

Backlinjen, med Karl-Johan Lindblad och Mario Vasilj som säkert mittlås, var värd det goda omdömet. Mittfältsmotorn Johan Persson har vi nämnt, men även Andreas Wihlborg, David Vidarsson och Patrik Bojent visade kreativitet. De var samtliga på spelhumör.

Annons

Då ska man veta att lagkaptenen Denis Velic, given på mitten, hoppade in först i 66:e minuten.

Här blir det konkurrens om platserna i startelvan.

– Resolut försvarsspel gladde. Framåt har vi snackat om att inte "brodera" för mycket i uppspelen. Istället ska vi komma med mycket folk i djupled på kanterna. Inläggen här ifrån ska ge oss utdelning och jag såg tendenserna mot ett Halmstad, som dock inte hade sin bästa uppställning, säger Östers tränare Roar Hansen.

Å andra sidan hade ju inte heller sin bästa uppställning från start.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons