Gabriel Landeskog gjorde tre mål i 7-1-segern över Winnipeg i nattens NHL-möte.
Ishockey • Publicerad 7 januari 2022
Colorados Gabriel Landeskog satte tre mål mot Winnipeg.
Colorados Gabriel Landeskog satte tre mål mot Winnipeg.Foto: Jack Dempsey/AP/TT
Pittsburghs Evan Rodrigues gör mål på Philadelphias målvakt Carter Hart i tredje perioden.Foto: Matt Slocum/AP/TT

– För oss handlar det om att försöka komma tillbaka till den nivå som vi hade förra året, och vi känner att vi har en bit kvar. Men med lite tålamod kommer man långt, säger Landeskog enligt lagets Twitter.

Det var Landeskogs fjärde hattrick i NHL.

Förutom de tre målen gjorde han en assist. Lagkamraten André Burakovsky noterades för två assist.

Dubbla svenskhattrick

Landeskog var inte enda svensk att slå till med ett hattrick i NHL natten mot fredag. Även Arizonaforwarden Johan Larsson skrev in sig i målprotokollet tre gånger om i 6–4-segern hemma mot Chicago.

Larsson gjorde både 2–0 och 5–2 innan han fastställde slutresultatet i tom bur med en halv minut kvar att spela.

Det var hans första mål för säsongen – samt första hattrick i karriären. Tidigare den här säsongen missade Larsson tio matcher på grund av skada och coronasmitta.

– Jag fick det första målet ur vägen, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig bättre, nu när jag kommit tillbaka och börjat hitta in i rytmen och fått mer självförtroende.

Tio raka segrar

Pittsburgh har i och med nattens 6–2-seger över Philadelphia vunnit tio matcher i rad.

– Vi försöker fortfarande bli bättre, ändå. Det är en så hög grundnivå, säger Brian Boyle som satte lagets sjätte mål.

Pittsburghs vinstsvit är den längsta i NHL sedan Vegas vann tio raka i april i fjol.

Oskar Lindblom gjorde ett av Philadelphias två mål. Förlusten var den fjärde i rad för laget.

Pittsburghs Bryan Rust gjorde två mål och en assist. Rust, som missade elva matcher på grund av en skada, har sedan han kommit tillbaka gjort sju mål på tre matcher.

– Vi har bara kul just nu. Killarna är peppade på att spela. Vi har bra självförtroende just nu. Alla spelar stabilt, i alla led, säger Rust.