Hattrick i både mål och assist för Växjö DFF i stor derbykross

Ett hattrick i mål. Ett hattrick i assist. Två debutanter. Och seger med 7–0.
Så kan Växjö DFF:s lördagseftermiddag sammanfattas.
Fotboll • Publicerad 24 februari 2024
Dessi Dupuy gjorde tre mål när Växjö DFF 7–0-besegrade IFK Kalmar på Gastens IP i Kalmar.Foto: Daniel Enestubbe
Fakta

IFK Kalmar-Växjö DFF 0–7 (0–5)

Mål: 0–1 (8) Dessi Dupuy, 0–2 (20) Emma Pennsäter, 0–3 (23) Larkin Russell, 0–4 (25) Thordis Agustsdottir, 0–5 (44) Dessi Dupuy, 0–6 (69) Självmål, 0–7 (78) Dessi Dupuy.

Växjös startelva: Vilma Gruce – Nesrin Akgün, Mimmi Nurmela, Emma Pennsäter, Sophia Redenstrand (75) – Heidi Ellingsen, Alexandra Jonasson (45), Thordis Agustsdottir – Dessi Dupuy, Elin Nilsson (45), Larkin Russell.

Ersättare: Freja Ekstrand (46), Noa Barriento (46), Tilde Johansson (75).

30-åriga Dessi Dupuy gjorde tre av målen mot ungdomliga Elitettan-laget IFK Kalmar.

– Första målet chippade jag över målvakten och dom andra två målen var enkla sedan jag fått bollar ”serverade på silverfat” av mina lagkamrater, säger Dupuy.

De som assisterade henne var Alexandra Jonasson vid 1–0, Elin Nilsson vid 5–0 och Thordis Augustsdottir vid 7–0.

Elin Nilsson hann även med att assistera Larkin Russell till 3–0 samt Augustsdottir till 4–0 – trots att Nilsson bara spelade första halvlek.

Övriga två Växjömål var Emma Pennsäter inblandad i. Först nickade hon in en hörna för 2–0 och sedan stressade hon en motståndare till ett självmål för 6–0.

Förutom Elin Nilsson gick även Alexandra Jonasson ut i paus (både har varit lite krassliga). Därmed kom debutanten Noa Barriento (född 2007) in som ”tia” medan Larkin Russell blev ”nia” och Dupuy flyttade över från höger till vänster i anfallet (Thordis tog hennes plats till vänster).

– Jag trivs egentligen bäst till höger men spelade mycket till vänster ifjol och är därför bekväm även där numera, säger Dupuy.

Barriento skötte sig förresten bra i sin debut och detsamma gäller debuterande målvakten Vilma Gruce (född 2006). Vilma hade inte många skott att stoppa men hon styrde sin backlinje på ett bra sätt.

”Målen var enkla sedan jag fått bollar ”serverade på silverfat” av mina lagkamrater.”
Dessi Dupuy

Att Växjö släppte fram två debutanter berodde på att hela sju DFF-spelare är iväg på landslagsuppdrag för tillfället samtidigt som Thea Öhman finns på skadelistan.

– Jag är jättenöjd med vår första halvlek, men mindre nöjd med den andra då vårt spel var ojämnt samtidigt som vi saknade rätta skärpan i sista tredjedelen och deras målvakt Frida Axelsson spelade bra, summerade Växjös tränare Olof Unogård.

Förutom hattrick-spelarna gjorde backarna Nesrin Akgün, Mimmi Nurmela och Emma Pennsäter bra insatser på Gasten IP:s nylagda konstgräs.

– Eftersom det alltid tar ett tag innan en ny konstgräsmatta sätter sig var underlaget allt annat än bra idag, men vi fick som tur var inga skador, avslutar tränare Unogård.