Annons

Superåk av Hector – säsongens andra pallplats

Utgångsläget var inte optimalt.
Men Sara Hector slog till med ett superåk och blev tvåa i storslalomtävlingen i italienska Sestriere.
Alpint • Publicerad 10 december 2022
Sara Hector var snabbast av alla i åk två.
Sara Hector var snabbast av alla i åk två.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Sexa efter första åket och en halv sekund bakom ledande Petra Vlhova.

Dessutom stod Federica Brignone, som var åkaren före Sara Hector, för ett jätteåk och mycket tydde på att det italienska hemmahoppet skulle kunna ställa till det rejält för resten av toppåkarna.

Annons

Hector, hon svarade på bästa sätt.

Den svenska OS-guldmedaljören flög ner för backen och var före Brignone med marginal – och hade det bästa andraåket av samtliga åkare.

– Jag kände att jag var lite passiv i första men jag pushade bättre i andra och hittade ganska snabbt en bra rytm, säger Hector.

Efter det var det bara att vänta på de resterande fem åkare. Där fick svenskan se Ragnhild Mowinckel vara långt efter. Mikaela Shiffrin och Tessa Worley likaså.

Men det blev ingen svensk seger.

Italienskan Marta Bassino stod för en fenomenal avslutning och vann storslalomtävlingen, elva hundradelar före Hector som blev tvåa. Vlhova blev trea, 40 hundradelar bakom Bassino.

Hector inledde storslalomsäsongen med en tredjeplats i Killington, USA, för två veckor sedan. Efter två tävlingar är hon tvåa i storslalomcupen med 140 poäng. Bassino toppar på 180 poäng.

– Naturligtvis är det så kul att få börja den härs säsongen jättebra. Nu är det bara att jobba vidare och fortsätta åka bra och förhoppningsvis göra fler bra resultat,säger Hector.

Estelle Alphand var det andra svenska inslaget i tävlingen. Hon slutade på 23:e plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons