Annons

Hedman jagar seger mot Lakers

Tillsammans har de spelat 341 matcher i Lakerströjan.
I kväll är Anton Hedman och Robert Rosén tillbaka i Växjö ishall – med Modoemblemet på bröstet.
– Det är inspirerande och ska bli riktigt kul, säger Anton Hedman, som inte kommer att lägga några fingrar emellan i kampen om tre poäng.
Sport • Publicerad 30 mars 2011

Efter två säsonger och 107 matcher med Växjö Lakers i allsvenskan skrev Anton Hedman på för Modo inför den här säsongen. Den fysiskt starke forwarden har spelat 51 matcher hittills den här säsongen och gjort fem mål och åtta målpass.

Anton Hedman tycker att det var trevligt att få möta sina gamla lagkompisar uppe i Örnsköldsvik förra veckan även om det bara blev två poäng för Modo efter seger i sudden. Därefter förlorade Modo mot Rögle efter straffar och i returen hemma i förrgår blev det chockartade 1–2 mot samma Rögle, men då var Hedman bänkad.

Annons

I kväll är han dock tillbaka på isen och ska göra allt för att slå sin gamla klubb i Växjö ishall.

– Jag tror att det blir en tuff match. Växjö är bra på hemmaplan och det kommer inte handla om någon underskattning från vår sida. Vi försöker ladda upp på bästa sätt och jag tycker att vi förde matchen senast mot Rögle, men lyckades inte få hål på dem. Vi har haft lite trögt att göra mål, säger den 24-årige tuffingen.

Modo har tappat åtta poäng i kvalserien och ligger trea i tabellen, fem poäng efter Växjö i topp, en poäng efter Södertälje på andraplats och bakom flåsar Rögle på samma poäng som Modo.

– Det är en extremt viktig match för oss, säger Hedman.

Modo har spelat i elitserien 35 säsonger och vunnit SM-guld två gånger och det anrika laget riskerar att trilla ner i allsvenskan, något som endast hänt en gång tidigare, 1984 då laget var nere och vände i allsvenskan en säsong.

Hur kommer det sig att Modo hamnat i kvalserien?

– Vet inte. Det har varit ett tungt år för hela laget. Samtidigt vet vi att vi har ett bra lag, men vi har inte kommit upp i den nivå som vi vet att vi kan, svarar Hedman som har ett år kvar på kontraktet med Modo.

Ett år kvar hade även lagkompisen Robert Rosén, som gjorde Hedman sällskap till Ö-vik förra året, tills han i går meddelade att han i samförstånd med Modo valt att utnyttja en klausul i kontraktet och bryta det ett år i förtid.

På 55 matcher i grundserien har det blivit 11 mål och 12 assister från Roséns klubba och i kvalserien har 23-åringen från Alvesta gått poänglös från tre matcher. Inledningsvis på säsongen fick den spelskicklige centern en hel del speltid, framförallt i powerplay, men ju längre elitserien gått ju mindre har Rosén fått spela.

Fyra matcher återstår för Rosén i Modo och nästa säsong är det inte omöjligt att han återkommer till Lakers.

Annons

Under de fem säsongerna som Rosén har spelat med Lakers i allsvenskan producerade han 203 poäng på 234 matcher och var en stor publikfavorit.

– En framgångsrik kille som ”Robban” har man alltid har plats för, men det är inget som vi i dagsläget jobbar på. Han hade tydligen en klausul i sitt kontrakt som gjorde att han kunde bryta det efter ett år, men han har inte brutit det för vår skull, utan vi tar allt sådant efter säsongen, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons