Annons

Hejar hemifrån

På Ica-lagret i Räppe är fotbollsintresset stort. Så stort att ledning och anställda kommit överens om att tidigarelägga skiften, så att alla som vill hinner se Sverige-Paraguay
i kväll.
- Jag tycker att det är otroligt bra. Det är ingen höjdare att jobba till tio och missa matchen, säger Fredrik Sparf.
Sport • Publicerad 15 juni 2006
Fredrik Sparf och hans kollegor på Ica-lagret börjar tidigare för att alla som vill ska hinna hem till Sveriges VM-match mot Paraguay.Foto: Lena Gunnarsson
Fredrik Sparf och hans kollegor på Ica-lagret börjar tidigare för att alla som vill ska hinna hem till Sveriges VM-match mot Paraguay.Foto: Lena GunnarssonFoto: 

Han är en av 125 personer på kolonialavdelningen som berörs av överenskommelsen. De hanterar en samling varor som varierar mellan papper, tvättmedel och godis.

Normalt är första skiftet klockan 6-14, andra 14-22. Sveriges match börjar 21 i kväll.

Annons

- Vi är många fotbollsintresserade här, ganska mycket ungt folk, berättar Oskar Wall.

De snackade om hur det skulle bli med matcherna för de som jobbar andra skiftet. Vissa mindes hur det var under förra VM då det sattes upp storbildsskärmar så att jobbar na skulle kunna följa drabbningarna.

"Väldigt uppskattat" - Det var väldigt uppskattat. Överenskommelsen nu bygger på att man ställer upp för varandra, berättar Peter Henriksson som är ställföreträdande driftchef.

Det krävs nämligen att tidiga skiftet börjar en timme tidigare, för att även sena skiftet ska kunna göra det. Men eftersom skiftordningen växlar mellan veckorna, kan den som är hygglig mot jobbarkompisarna nu, räkna med att ha nytta av det framöver.

- Det är rätt så stort intresse. Det här är nog inte något som vi är ensamma om i Sverige i dag, säger lagerchefen Mikael Samuelsson.

Fredrik Sparf och Oskar Wall är definitivt intresserade av att jobba tidigare för att kunna se Sveriges matcher. Och trots att de är missnöjda med insatsen mot Trinidad och Tobago, är de optimistiska inför kvällens match.

- Det blir 4-1 till Sverige, tippar Oskar Wall.

- Jag tror det blir 2-0, säger Fredrik Sparf.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons