Annons

Hela landslaget i karantän – missar premiären

Den alpina damchefen testade positivt för covid-19 vid ankomsten till Levi. Nu har hela landslaget satts i karantän, och missar helgens slalompremiär.
Alpint • Publicerad 16 december 2020
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Hela det svenska landslaget är satt i karantän i Finland efter beslut från de finländska myndigheterna, något som SVT var först med att rapportera om.

Redan under onsdagen kom beskedet att damchefen Christian Thoma testats positivt för covid-19 vid ankomsten till Finland. Men tidigare under torsdagen sade dock landslagschefen Lars Melin att åkarna skulle få tävla som planerat.

Annons

– Organisationen, eller smittskyddsläkaren i regionen, har sagt att för att det svenska laget ska få tävla vill de att alla ska testas med 24 timmars mellanrum, sade han då.

Men nu har alltså de finländska myndigheterna tagit ett annat beslut:

– Det här grundas i att de tror att lagmedlemmarna varit i kontakt i mer än 15 minuter med Christian Thoma, säger Melin till TT.

– Vad som händer med karantänen får vi besked om 17.30. Som det verkar just nu blir det ingen tävling.

TT: Har någon åkare smittats?

– Ingen svensk åkare är smittad. Varken fler ledare eller åkare.

– Vi är ödmjuka inför beslutet.

Tommy Eliasson säger till SVT att man just nu är i kontakt med smittskyddet i Finland och Norrbotten för att försöka hitta en lösning för att få hem personal och åkare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons