Annons

Hellgren: Vi har bra stuns i benen

Premiär hemma mot ett Mora i absolut topptrim – som gick i genom förkvalet obesegrat.
Det är statistik som inte biter på Lakers andretränare Fredrik Hellgren.
– Det är så speciellt att gå in i en kvalserie att det inte ska spela någon roll, säger han.
Sport • Publicerad 14 mars 2011

Medan Mora IK efter hockeyallsvenskans sista omgång den 2 mars har mött Leksand, Västerås och Almtuna i dubbelmöten har Växjö Lakers de två senaste veckorna tuggat taggtråd och tränat på inför vad som komma skall.

– Vi har gjort det som vi har planerat att vi ska göra. Vi har tränat på detaljer både offensivt och defensivt. Det är något som vi har tagit lärdom av våra två tidigare kvalserier att vi måste vara noga med. För att få upp flåset har vi även spelat internmatcher. Att vi kommer ha bra stuns i benen är jag inte orolig för, säger Fredrik Hellgren.

Annons

Ende spelare på skadelistan för Växjö Lakers är Jeremias Augustin (ljumske), annars är truppen intakt. Oscar Alsenfelt vaktar hemmaburen.

I det tidigare seriespelat har Lakers plusstatistik på gästande Mora. Av fyra matcher har tre slutat med Växjöseger, varav två på hemmaplan. Det är dock något som inte bekymrar Moratränaren Harald Lückner.

– Den här gången känns bussresan lättare att klara av. Nu har vi något riktigt extra att se fram emot. Vi är ett gäng med en positiv känsla och kommer att prata ihop oss och bygga nya målsättningar, säger han till klubbens hemsida efter det fina förkvalet.

Lakers lag i kväll:

Målvakt: Oscar Alsenfelt (Karol Krizan).

Backpar: Johan Jonsson, Björn Karlsson.

Tom Linder, Marcus Johansson.

Nils Andersson, Nicklas Rahm.

Kedjor: Steve Saviano, Dustin Johner, Gustav Hjalmarsson.

Josh Soares, Anders Eriksson, David Lundbohm.

Daniel Åhsberg, Erik Josefsson, Johan Markusson.

Johan Andersson, Joakim Hillding, Christian Magnusson.

Extraforward: David Laudius.

Extraback: Joakim Larsson.

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons