Annons

Helsingborg förlorade dramatiskt – ny nästjumbo

Helsingborgs IF förlorade mötet i superettan mot Örgryte med 2–3 efter att Villiam Dahlström tryckte dit Örgrytes segermål på tilläggstid.
Helsingborg ligger nu nästjumbo i tabellen och riskerar nedflyttning.
– Det var så klart kul att göra mål, men det spelar ingen roll när vi förlorar, säger Simon Bengtsson i Discoverys sändning.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2023
Helsingborg förlorade mot Örgryte med 2–3. Arkivbild.
Helsingborg förlorade mot Örgryte med 2–3. Arkivbild.Foto: Henrik Hansson / TT

Bottenlaget Helsingborg har haft en tung säsong i superettan, men laget har hittat en bättre form mot slutet där man tagit poäng i sju av åtta matcher.

På hemmaplan mot Örgryte under tisdagskvällen skulle det dock bli ett bakslag för Skånelaget.

Annons

I början av första halvlek tog Helsingborg ledningen genom Erik Ring, men bortalaget kvitterade innan halvtidsvilan när Linus Tagesson petade in bollen i mål. Tagesson var inte klar för kvällen utan utökade bortalagets ledning till 1–2 i andra halvlek.

Men i den 85:e matchminuten klev Helsingborgs Simon Bengtsson fram och kvitterade, till hemmapublikens stora jubel.

Det såg ut att bli delad poäng i bottenmötet tills nyförvärvet Villiam Dahlström tryckte dit Örgrytes segermål på tilläggstid.

Matchen slutade 2–3 till Örgryte.

– Jag tycker att första halvlek är okej. Andra halvlek börjar vi dåligt, men vi kommer tillbaka. Sen kommer en kontring och de avgör, säger Simon Bengtsson i Discoverys sändning.

Resultatet innebär att Örgryte nu går om Helsingborg i tabellen – upp på kvalplats. Helsingborg placerar sig därmed som nästjumbo på nedflyttningsplats, sju poäng före tabelljumbon Skövde AIK.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons