Annons

Helsingborgstalang förstärker Östers IF

Knappt två veckor före första matchen i superettan förstärker Öster spelartruppen ytterligare. Det är 19-årige Lucas Ohlander från Helsingborgs IF som ska pröva lyckan i Växjöföreningen.
Sport • Publicerad 27 mars 2012

-Lucas ska tillhöra Öster åtminstone vårsäsongen ut. Vi har också en option som innebär att han kan bli vår spelare om alla parter tycker att det är en bra lösning, berättar Östers sportchef Peter Kuno Johansson.

-Vi och HIF har ett gott förhållande, bland annat genom Emil Krafth- affären, och Helsingborg står för hela lönebiten när Lucas spelar för oss.

Annons

Lucas Ohlander tillhör Helsingborgs mästartrupp men speltiden i A-laget har varit begränsad till tolv träningsmatcher, varav tre den här säsongen.

-Eftersom HIF inte har något B-lag den här säsongen var Lucas rädd för att inte få några matcher och därför ville han ta chansen i Öster, säger Kuno som sedan flera år tillbaka känner till talangen.

- Lucas är ingen duvunge, han är en aspirant till vår startelva. Det är en mycket spännande spelare och det hade varit vansinnigt att säga nej till något som kan bli riktigt bra.

Lucas Ohlander, som tillhör den fina 93-kullen, har sex juniorlandskamper och 17 pojklandskamper på sin meritlista. Hans främsta kvalitéer är offensiva och Lucas kan användas som både forward och mittfältare.

Precis som Kuno har Östers huvudtränare Roar Hansen bra koll på Lucas Ohlanders talang.

-Lucas är en väldigt intressant spelare som breddar vår trupp ytterligare. Det ska bli spännande att följa hans utveckling i Öster, tycker Roar Hansen.

Det sena tillskottet är spelklar direkt och följer med Östertruppen till Barcelona i dag.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons