Annons

Hemvändarna vill inte snacka om allsvenskan

Johan Persson och Pablo Pinones Arce kom "hem" till Myresjöhus Arena. De bidrog till Hammarbys 2–0-seger mot gamla Österpolarna.
Sport • Publicerad 30 juni 2014
Hammarbys Pablo Pinones Arce har laddat för skott, uppvaktad av Östers Pa Konate. Foto: LENA GUNNARSSON
Hammarbys Pablo Pinones Arce har laddat för skott, uppvaktad av Östers Pa Konate. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: 

– Jag kände inte igen Öster. Jag hade inte väntat mig att Öster skulle köra med så många långbollar, säger Pablo Pinones Arce.

Den här gången lämnade han planen som mållös och fick istället glädja sig över Amadayia Rennies tidiga mål och Fredrik Torsteinbös mål som definitivt sänkte Växjölaget.

Annons

– Skönt med seger. Jag tycker att vi hade kontroll på matchen och släppte till få chanser. Samtidigt gjorde vi på två bra mål, förklarar Pablo.

Var du orolig inför Östermatchen?

– Orolig är fel ord. Jag vet att Öster har ett på papperet bra lag som inte fått till det i vår. Öster har potential, svarar Pablo.

Johan Persson vann mycket bollar på mitten, tillhörde planens bästa, och drog upp anfallet som gav 0–1.

– Jag la ut bollen till Kennedy (Bakiciouglo) som gjorde ett bra inlägg, där Rennie bara kunde stöta in bollen. Därefter spelade vi på resultatet och fick 0–2 psykologiskt viktigt, berättar Johan Persson.

– Segern satt hårt åt. Det var en jobbig match och Öster är tungt att möta här i Växjö, fortsätter Johan.

Hammarby och allsvenskan 2015 är ett ständigt återkommande ämne. Men de före detta Österspelarna tar det med ro.

– Vi tänker inte på tabelläget. Vi tänker desto mer på att fortsätta att utveckla vår spelidé, säger Pablo.

– Vi håller på att bygga ett hållbart spel. Om det räcker för allsvenskan i år, nästa år, eller ett tredje år återstår att se, fyller Johan i.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons