Annons

Henrik Sedin missar OS

Skadebekymren fortsätter för Henrik Sedin.
Vancouverstjärnan missar OS i Sotji.
– Jag kan inte göra mig själv rättvisa, säger han till expressen.se.
Sport • Publicerad 6 februari 2014

Henrik Sedin och tvillingbrorsan Daniel låg bakom ishockeylandslagets VM-guld på hemmaplan i maj.

I OS blir det bara en tvillingbroder.

Annons

– Skadan på överkroppen har inte läkt som jag hade hoppats, säger Henrik Sedin till expressen.se.

När förbundskaptenen Pär Mårts landade i Sotji sade han till Radiosporten att det är möjligt att låta en skadad Sedin vara kvar i truppen om han exempelvis skulle kunna bli spelklar till en eventuell kvartsfinal.

Så blir det alltså inte – Mårts fick ett negativt besked på torsdagskvällen.

– Hade jag åkt kanske jag inte kunnat spela där ändå och sedan hade jag kommit hem till Vancouver och kanske missat en massa seriematcher med Canucks. Nu får jag chansen att låta skadan läka och förhoppningsvis vara tillbaka när NHL kör igång igen i slutet av februari när OS är över, säger Henrik Sedin till expressen.se.

Centern gjorde comeback i NHL efter en revbensskada tidigare i veckan, men efter bara två spelade matcher stod det klart att han måste vila igen.

– De två matcher jag spelat den här veckan sedan jag gjorde comeback efter skadan har varit smärtfyllda och jag har inte kunnat gå för hundra procent.

Återbudet från Henrik Sedin kommer naturligtvis att försvaga Tre Kronors guldchanser avsevärt. Han var tänkt att leda förstakedjan i OS tillsammans med Daniel Sedin.

– Det är otroligt tungt, men det går inte att spela OS så här, det är inte rättvist mot Sverige, Canucks eller mig, säger Henrik Sedin till aftonbladet.se

Förbundskaptenen Pär Mårts har redan drabbats av ett tungt återbud då Detroitforwarden Johan Franzén tvingades tacka nej på grund av sin hjärnskakning. I hans ställe kallades Detroits stjärnskott Gustav Nyquist in.

Även Chicagos back Johnny Oduya har skadeproblem och missade den senaste matchen – men enligt lagets tränare Joel Quenneville ska inte OS vara i fara.

Herrarnas hockeyturnering börjar kommande onsdag då Tre Kronor ställs mot Tjeckien.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons