Annons

Henrik Trojas matchvinnare

Troja/Ljungbys poängkung Henrik Eriksson blev stor matchvinnare när playoffkandidaten Mora IK besegrades med 5–4 i Sunnerbohov på måndagskvällen.
Sport • Publicerad 25 februari 2014

Henrik, som fyllde 26 år tidigare i den här månaden, gjorde två mål och assisterade till två. Därmed är han uppe på 27 poäng, 14 mål och 13 assist.

Matchen gick till straffar och där blev Henrik ende målskytt.

Annons

Moras Lukas Bengtsson inledde straffläggningen med en miss, Trojas Tomislav Zanoski fortsatte med en miss liksom Moras Kevin Mitchell.

Sedan slog Henrik Eriksson till och överlistade den unge Morakeepern Marcus Högberg. När Moras Johan Alcén därefter misslyckades med att göra mål på Christoffer Bengtsberg kunde trojanerna och de 1 279 åskådarna jubla.

Troja, som hade fått tillbaka Daniel Karlsson, Markus Nilsson och Hampus Gustafsson men som saknade Jonathan Nielsen, vann en svängig match.

Efter 9.05 i första perioden hade Troja gått fram till en 2–0-ledning genom två powerplaymål. Tomislav Zanoski, assisterad av Vinc Rocco och Henrik Eriksson, gjorde 1–0 i spel fem mot fyra och Johan Johnsson, assisterad av Henrik Eriksson och Ziga Pavlin, 2–0 i spel fem mot tre.

Emil Lundberg hann reducera innan första pausen.

4.39 in i andra slog Henrik Eriksson till igen, assisterad av Jacob Berglund. Men sedan kom det en mäktig Moravändning. Alexander Hilmersson gjorde 3–2 i PP, Jerry Pollastrone 3–3 och Gustav Rydahl 3–4.

1–3 i mål och 6–19 i skott vittnar om att det var dalkarlarna som styrde i andra perioden.

Men i tredje kom Troja igen och visade att man på allvar vill förbereda sig på bästa sätt inför kvalserien. Efter 16.14 såg Tomislav Zanoski till att göra Henrik Eriksson sällskap som tvåmålsskytt. Kandensaren, som är född i Kroatien, sköt 4–4 efter Mattias Åkessons och Zach Tarkirs förarbete.

I den mållösa förlängningen hade lagen två skott vardera på mål.

För Troja väntar närmast jumbomöte med Björklöven i T3 Center i morgon.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons