Annons

HIF-stjärnans agent: "Han ber om ursäkt"

Efter flyttrykten, en petning och brist på motivation har Helsingborgs anfallsstjärna Anthony van den Hurk vänt.
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2022
Anthony van den Hurk. Arkivbild.
Anthony van den Hurk. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Anthony van den Hurk tog inte petningen från startelvan mot Häcken på bästa sätt. Nederländaren valde att helt enkelt inte följa med till Hisingen trots att han var med i truppen. Helsingborg förlorade matchen med 0–5 och nu har agenten uttalat sig för Expressen å sin spelares vägnar.

– Anthony ångrar sig, han ber om ursäkt. Han har kontrakt med klubben och det måste han respektera. Han är medveten om att det här inte var rätt tid för att sådan situation. Det var inget bra läge och han är ledsen för det. Sedan vill jag poängtera att Anthony inte missat någon träning som det stått i media och vi har heller inte bett honom att göra det.

"Han har ett avtal med oss"

Annons

Anledningen bakom beslutet att inte åka med ligger i att anfallaren vill lämna klubben. HIF-tränaren Alvaro Santos sade efter matchen att spelaren kommit till honom och tränarkollegan Mattias Lindström för att berätta att han inte kände sig motiverad och inte ville spela.

Sportchefen Andreas Granqvist har också kommenterat matchstrejken:

– Jag har vetat om att han haft en ambition att hitta en annan klubb, men han har ett avtal med oss som sträcker sig till slutet av säsongen. Jag förväntade mig inte att han skulle göra så här, säger han till Helsingborgs Dagblad.

"De har all rätt att behålla honom"

Den 29-årige nederländaren kan fortfarande bli såld men enligt Granqvist har klubben har inte fått något bud som de anser vara tillräckligt. Rusike för diskussioner med den förre landslagskaptenen.

– Det är det (en eventuell flytt) vi kommer att diskutera kommande dagar. Det finns ett stort intresse för Anthony men Helsingborg har all rätt att behålla honom kontraktet ut. Som sagt, Anthony måste respektera sitt kontrakt och det kommer han att göra om vi inte hittar en lösning. Vi vill ju att det ska bli så bra som möjligt för både Helsingborg och Anthony, säger Rusike till Expressen.

Van den Hurk har bara sex månader kvar på kontraktet och blev i våras petad från sin roll som kapten. Den här säsongen står han noterad för tre mål på 14 framträdanden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons