Annons

Historisk premiärför Växjö DFF

På söndag tar den unga föreningen, Växjö DFF, ett kliv in i elitfotbollen. I damernas näst högsta liga, elitettan, blir Hovås Billdal motståndare på Myresjöhus Arena.
Växjö • Publicerad 15 april 2016

– Det känns som en vanlig vecka inför debuten. Enda skillnaden är att vi tränat på naturgräs torsdag-fredag, säger Växjö DFF-tränaren Pierre Persson.

– Det handlar bara om att fokusera på vårt eget spel. Det blir avgörande på söndag, fortsätter han.

Annons

Växjö DFF har bra koll på motståndarna från Göteborgstrakten.

Assisterande tränaren Pierre Fondin har på plats studerat Hovås Billdal. Och Pierre Persson har sett motståndarna två gånger på video.

– Hovås Billdal spelar med trebackslinje och systemet 3-5-2. Vi ska försöka hitta några taktiska nycklar för att kunna vinna.

– Jag har sett att Hovås Billdal har två duktiga anfallare som ska göra deras mål. Men jag säger det gen. Grunden för vår del är att vårt eget spel fungerar från A till Ö.

Hovås Billdals tränare Kim Bärkegren har stor respekt för Växjö DFF.

– Jag ser nykomlingen Växjö som en outsider i serien. De har tio segrar av tio möjliga på försäsongen och har en bred och intressant trupp. Skulle inte förvåna mig om de hänger med i toppskiktet, säger han till föreningens hemsida.

Hur ser det ut för egna laget?

– Lagets målsättning är att hänga med i toppen och i den bästa av världar kunna konkurrera om allsvenskt avancemang. Försäsongen har överlag varit bra sett till både prestation och resultat.

Hovås Billdal genrepade med att besegra Stenungsund med 4-0 samtidigt som Växjö DFF vann med 3-2 mot Asarum i sista träningsmatchen.

Matchguide

Växjö DFF-Hovås Billdal

När och var: Söndag kl 15.00 på Myresjöhus Arena.

Saknas i Växjö DFF: Skadade Maja Truedsson, Sanna Svensson och Frida Karlsson.

Tränaren Pierre Persson säger: "Frånsett de långtidsskadade kan jag ta ut bästa möjliga lag. Vi har haft bra pass i veckan".

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons