Annons

Hjälten med fingertoppskänsla

Varken Leksand eller ett brutet finger stoppar David Fredriksson.
Tack vare en gammal läkarpolare kan Tingsryd dra fortsatt nytta av powerforwardens tjänster.
-Det gör lite ont, sa Fredriksson efter straffsegern i Leksand.
Sport • Publicerad 14 december 2010

Det var i matchen mot Oskarshamn olyckan var framme. Där utgick Fredriksson och dagen efter konstaterades att han drabbats av en fraktur i fingret.

-Läkarna sa att jag måste vila 3-4 veckor och jag tänkte: "Fan också!". Sedan ringde jag upp HV:s läkare Jonas Carlman som jag känner sedan länge och som utfört operationer på mig tidigare. Jag bad honom titta på röntgenbilderna. Jonas sa att jag visst har en fraktur men att han inte trodde att det blir värre av att jag spelar, berättar Tingsryds powerforward.

Annons

Mot Rögle, Mora och Bofors spelade han på sprutor. Men både mot Almtuna och mot Leksand struntade han i bedövning.

-Det är ganska ovant att spela med sprutor. Ur hockeysynpunkt är det bättre att köra utan, även om det gör lite ont. Jag har ju dessutom ett litet gipsskydd för fingret för att minska smärtan.

Rollen som framspelare och poängplockare tar David Fredriksson lätt på. Men han har samtidigt ingenting emot den.

-Min uppgift är visserligen alltid att skapa ytor för Teemu (Elomo) och Jari (Kauppila), men jag ska inte sticka under stol med att det känns bra när poängen trillar in ibland. I dag gjorde vi en riktigt bra arbetsinsats över 60 minuter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons