Annons

Hockey Canada får kvinnlig ledare

Ishockey • Publicerad 9 augusti 2022
Andrea Skinner har utsetts till tillförordnad ordförande för Hockey Kanadas styrelse. Arkivbild.
Andrea Skinner har utsetts till tillförordnad ordförande för Hockey Kanadas styrelse. Arkivbild.Foto: Pernilla Wahlman/TT

Andrea Skinner har utsetts till tillförordnad ordförande för Hockey Kanadas styrelse.

Hon kommer att leda Hockey Canada under granskningen av organisationen för dess hantering av anklagelser om sexuellt ofredande mot medlemmar i Kanadas juniorlandslag.

Annons

Skinner, en advokat i Toronto, är den första kvinna som leder Hockey Canadas styrelse. Hon efterträder Michael Brind’Amour, som avgick förra veckan.

Skandalen i kanadensisk ishockey, som inte lett till åtal eller prövats i domstol, rullades upp i våras då det uppmärksammades att en kvinna, som anklagat spelare från Kanadas JVM-lag 2018 för sexuellt ofredande, nått en uppgörelse med landets hockeyförbund och juniorhockeyligan CHL som spelarna tillhörde under sommaren 2018 då händelsen ska ha skett.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons