Höllvikens "vägg" stoppade nästan Växjö Vipers

Länge var det en match mellan Växjö Vipers och Carl Hansson inför utsålt hus, 1 600 personer, i Fortnox Arena. Carl, den suveränt skicklige målvakten i Höllviken, såg till att hans lag fick en poäng med sig hem sedan Vipers avgjort med 7–6 i förlängningen.
Sport • Publicerad 16 november 2014
Växjö Vipers Valdemar Ahlroth inledde med ett snyggt mål, skott i krysset.
Växjö Vipers Valdemar Ahlroth inledde med ett snyggt mål, skott i krysset.Foto: Per-Erik Sandebäck
Växjö Vipers med Oliver Uhrberg, André Andersson och Marcus Johansson kramar om varandra efter mål.Foto: Per-Erik Sandebäck
Höllvikens målvakt Carl Hansson hade en svettig kväll i Fortnox Arena. Här räddar Carl ett skott från Vipers Marcus Johansson.Foto: Per-Erik Sandebäck

– Vi var mycket bättre som lag och vi hade väl 74 avslut under matchen. Deras målvakt var bra, men jag vill också nämna att vår Kim Kullich fick göra några svettiga räddningar, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén med en suck.

Hans besvikelse grundar sig på vad som hände 19,57 i tredje perioden. Vipers ledde med 6–5 och var på väg att stänga matchen. Höllviken hade plockat ut sin målvakt och Pontus Karlsson tryckte in 6–6-bollen.

Ännu en förlängning väntade Växjö VIpers. Den sjunde i ordningen för säsongen.

– Vi hade stenkoll på spelet sex mot fem. Vi visste att Höllviken var ruskigt bra i den spelformen. Men hur försvarar man sig mot ett mål som kommer till på sargstuds, ett volleyskott och ett på halvvolley, frågar sig Niklas Nordén.

– Om någon frågat mig innan matchen om jag var nöjd med två poäng hade jag svarat nej. Att vi vann i sudden känns ändå okej som matchen utvecklade sig.

Före matchen varnade Vipers coach för en viss Johannes Wilhelmsson i Höllviken. Denne spelskicklige forward, nu 22 SSL-poäng, gjorde Höllvikens tre inledande mål.

Efter första perioden byttes Vipers målvakt Pascal Meier ut till förmån för Kim Kullich. Det berodde inte på att Pascal var dålig, utan snarare på att han svårt med synen på höger öga.

Inför sista perioden hade Vipers jobbat sig ikapp efter mål av Valdemar Ahlroth, Linus Jämtdal och André Andersson.

Höllvikens målvakt Carl Hansson fick mota 15 skott i andra.

I tredje perioden var det svängdörrar bakåt. Lagen följdes åt till 5–5 efter hemmamål av Johan Roos och Markus Johansson och Höllviken-mål genom Fredrik Sjöstedt och Pontus Karlsson.

Johan Roos hade sånär blivit Vipers matchhjälte nummer ett. Först fixade Johan en straff, som Linus Jämtdal bommade, och sedan satte han 6–5 direkt efter tekning. Höllviken plockade sin målvakt efter 18,15 och fick utdelning.

Även i sudden körde Höllviken med samma taktik, men efter 4,21 tog Ludwig Persson vara på ett slarvigt uppspel i Höllviken och la bollen i tom kasse.

Förlängning och Vipers har blivit en vana.

Varför kan ni inte stänga matcherna?

– Om jag hade ett bra svar på frågan hade jag tagit det direkt. Vårt spel kändes riktigt bra i 40 minuter, sedan hade vi också dippar, men vi får vara hyfsat glada över den extra poängen, säger Vipers Marcus Johansson.