Annons

Holmér efter smällen: ”Jag hade tur”

Christopher Holmérs comeback i Viperströjan slutade med ett besök på sjukhuset. Nu ska förbundet granska slaget Växjöspelaren fick i ansiktet.
– Jag hade tur att det inte blev värre, säger Holmér.
Växjö • Publicerad 2 oktober 2017
Växjö Vipers Christopher Holmer hamnade ofrivilligt i fokus efter söndagens match mot Pixbo.
Växjö Vipers Christopher Holmer hamnade ofrivilligt i fokus efter söndagens match mot Pixbo.Foto: Lena Gunnarsson

Efter åtta månaders frånvaro från innebandyplanen på grund av ryggskada gjorde Christopher Holmér comeback i Växjö Vipers i söndagens match mot Pixbo. Men återkomsten blev inte som Växjöspelaren hade tänkt sig. Efter bara några byten fick 26-åringen lämna Fortnox Arena blodig.

Det var i slutet av den tredje perioden som smällen var framme. Pixbos Linus Henriksson slog klubban i ansiktet på Christopher Holmér. Händelsen fastnade på film och i sociala medier var känslorna på många håll upprörda efteråt. Bland annat menade den förre världsstjärnan Niklas Jihde att Pixbospelaren borde stängas av säsongen ut.

Annons

På måndagen var Christopher Holmér glad att skadan inte blev värre. Några centimeter högre upp och klubban kunde träffat ögat.

– Jag har en fläskläpp och ett jack i läppen. Sedan är jag lite öm i ansiktet och har ont i huvudet. Men annars är det hyfsat med mig sett till hur det kunde ha gått, säger Holmér och förklarar att kommande match mot Helsingborg inte ska vara i fara.

Pixbos Linus Henriksson hävdar att slaget var oavsiktligt, att klubban åkte upp i Holmérs ansikte när han tappade balansen.

– Han tar ett steg bakåt och tacklar mig och jag tappar ena fattningen på klubban för att ta emot mig i marken och då åker den upp i ansiktet på honom. Det är en ren och skär olyckshändelse. Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom, säger han till Sportbladet.

Växjöspelaren är av en annan åsikt.

– Jag går in och stänger vägen lite och så hoppar han förbi. Då får jag klubban i ansiktet och trillar ihop. Som jag ser det är det med mening, säger Holmér.

– Men jag tänker inte så mycket på det just nu. Jag är bara glad att det inte blev värre för mig. De som bestämmer om en eventuell avstängning får göra sitt jobb. Det får bli vad det blir.

I matchen renderade slagit ingen utvisning. På måndagen kom dock beskedet att förbundets videogranskningsgrupp ska studera händelsen och sedan besluta om den ska anmälas för bestraffning.

Även Pixbo har inlett en egen utredning kring incidenten, skriver GP.

– Vi har gått vidare med detta och vi kommer uttala oss officiellt om detta, men vi sitter i en dialog med Växjö just nu. Så vi kommer att ge ett uttalande om händelsen när vi har en gemensam syn på vad det var som hände och hur vi tar det vidare, säger klubbchef Fredrik Edendahl till tidningen.

Annons

Linus Henriksson har bett om ursäkt. Och enligt Christopher Holmér finns det inga ”hard feelings” mot Pixbospelaren.

– Det är i stridens hetta. Sedan finns det så klart en gräns och den passerades nu. Men jag är inte en sådan person som går och ältar massa skit, det blir inte bättre av det. Vi snackade lite. Han tyckte det var en olyckshändelse och jag tyckte en annan sak. Men han bad om ursäkt i alla fall och det är inget mer med det.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons