Annons

Hopp om serieseger för segervisst Växjö DFF

Växjö DFF är på segerjakt. I helgens senaste smålandsderby i ettan vann de övertygande mot gästande Vimmerby med 2–0.
– Vinster är det enda som räknas för oss just nu, säger DFF-tränaren Karl Axelsson.
Sport • Publicerad 31 augusti 2014
Växjö DFF:s Amanda Persson var på spelhumör i lördagens match mot Vimmerby. Hemmasegern gav laget hopp om en höst i topp inför de avslutande omgångarna av serien.
Växjö DFF:s Amanda Persson var på spelhumör i lördagens match mot Vimmerby. Hemmasegern gav laget hopp om en höst i topp inför de avslutande omgångarna av serien.Foto: Filip Sjöfors

I det förra smålandsderbyt mot serieledande IFK Kalmar hade Växjötjejerna chans att gå om i tabellen. Ett mycket tufft möte slutade 2–2 - och fortsatt serieledning för Kalmar. När DFF under lördagen mötte Vimmerby IF var det ett segersuget lag som klev ut på planen, och det syntes tydligt att det enda de är på jakt efter är tre poäng.

DFF var tuffare i kontringar och bröt snabbt i Vimmerbys omställningar och lyfte hela tiden spelet under matchen. Vimmerby, näst sist i tabellen med endast 10 poäng, hade lite att sätta emot och fick sedan se sig slagna med 2–0.

Annons

– Ett kryss och vi är borta. Vinster är det enda som räknas för oss just nu, så nu hoppas vi på sex till, säger Karl Axelsson som är tränare för Växjö DFF efter segermatchen.

– Vi är ett bättre lag i den här matchen där det för vår del gällde att sprida bollinnehavet över hela planen. Vi har jobbat mycket med att just flytta spelet ut på kanterna och skapa bra inspel istället för att gröta ihop oss i mitten, och det gör vi tydligt i dag, berättar Axelsson.

Det första målet kom i den 25:e matchminuten då Emmy Karlsson bröt igenom Vimmerbys försvar. Mål nummer två står Amanda Persson för endast 13 minuter senare, och då blir matchen avgjord.

– Vi har förutom målen ytterligare ett par frilägen vilket visar på att vi är i god form just nu. Däremot kan det både vara en styrka och en svaghet att vi inte har någon spelare som gör mål precis hela tiden. Men vi ser det som en styrka att vi i varje match har olika målskyttar som smäller in en massa mål, säger Axelsson.

– Men vi kan en nivå högre än vad vi spelade i dag. Vi får 2–0 tidigt i matchen och kan sedan kontrollera spelet. Med endast ett skott på mål från deras sida så var det en ganska trygg seger för oss i dag och de kan heller inte hota den.

Utöver målskyttarna håller Axelsson två spelare högt efter helgens möte, nämligen Elin Medin och Mathilda Hasselgren.

– De är stabila rakt igenom och lyfter spelet till en bra nivå, vilket känns skönt när läget är som det är i ettan. Tabellen ser ut som den gör och vi kan inte påverka vad Kalmar gör. Däremot så kan vi påverka vad vi gör, och det är att gå för seger, något som vi är helt inställda på. Vi har kapaciteten att vinna serien, det är vi helt övertygade om. Men för att klara detta så tar vi en match i taget och jobbar in tre-poängare för tre-poängare, avslutar Karl Axelsson förväntansfullt.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons