Annons

Hoppet snart ute för Båstadtennisen

Tennis • Publicerad 5 maj 2020
Christer Hult, turneringschef för Båstadtennisen, är pessimistisk när det gäller årets evenemang. Arkivbild.
Christer Hult, turneringschef för Båstadtennisen, är pessimistisk när det gäller årets evenemang. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson /TT

All internationell tennis på elitnivå är inställd till och med 12 juli. Dagen efter ska herrturneringen i Båstad inledas, enligt planerna. Men sannolikheten att det ska bli så är väldigt liten, enligt arrangörerna.

– Chanserna är extremt små, om de över huvud taget finns, säger tävlingsdirektör Christer Hult till SVT Sport.

Annons

Coronapandemin sätter med största sannolikhet stopp för Båstadtennisen. Ett beslut om sommarens turneringar på WTA- och ATP-tourerna kommer den 15 maj.

Även om tävlingen får grönt ljus, kan det bli omöjligt att flyga in spelare till Skåne, säger Hult.

– Vi följer även kraven och restriktionerna från Folkhälsomyndigheten, så bara för att ATP- och WTA-touren ger grönt ljus så är det inte säkert att det går ändå.

Sedan tidigare är Wimbledon inställt, Franska mästerskapen uppskjutet till i höst och US Open väntas inom några veckor komma med besked om turneringen kan avgöras som planerat i månadsskiftet augusti-september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons