Annons

Hopplöst dåligt – men hoppet lever

Tingsryd såg ut att kasta bort allt vad chanser till fortsatt allsvenskt spel heter genom ett pinsamt 1–2-bottennapp i Karlskrona.
Men tack vare inbjudningskort från både Ljungby och Haparanda lever hoppet vidare.
Sport • Publicerad 24 mars 2011
Det var platt fall för Tingsryd mot Karlskrona. Men det är en ny match i morgon.
Det var platt fall för Tingsryd mot Karlskrona. Men det är en ny match i morgon.Foto: Lena Gunnarsson
Foto: 

Det faktum att Troja ryckte i toppen och att Asplöven levererade en liten skräll mot Huddinge blir det – som det ser ut – ett race om andraplatsen där fem lag kämpar inom fyra poängs marginal i tabellen.

Men det mildrar egentligen inte på något sätt det plågsamt usla och krampande spelet Tingsryds AIF visade upp mot de senaste årens rival från Blekinge.

Annons

Karlskrona vann med 2–1.

Siffror som kunde varit större om inte Tero Leinonen i Taifkassen gjort en formidabel insats.

Det enda som talade för Tingsryd i den tredje perioden var att hockeyn är som den är. Att en felträff, en målvaktstavla eller en oväntad utvisning resulterar i mål.

Men det var aldrig nära.

Inte i den här matchen.

Hans Ottingers inrakade 2–1-puck i den andra perioden blev matchens sista.

Karlskrona spelade som Tingsryd brukar göra när laget utstrålar självförtroende: tätt, tajt och med en härlig frenesi i skridskoåkningen.

Ju fler sekunder matchklockan tickade desto tydligare kunde man se hur dåligt Taifspelarna mådde, hur svårt de hade att slå de enklaste passningar och hur omöjligt det verkade att bara skapa en enda liten målchans.

Tränaren Joakim Fagervall kom ut ut ett omklädningsrum där man i bakgrunden kunde skymta Tom Koivisto och Jari Kauppila som stirrade i golvet med tomma blickar.

Fagervall sa:

Annons

– Det är ett helvete att spela negativt kval. Så är det.

Karlskrona ska egentligen inte vara någon värdemätare. Det är ett lag som enligt all statistik och all tidigare erfarenhet inte riktigt ska kunna stå upp mot Tingsryd.

Inte på papperet.

Men verkligheten är något helt annat. Verkligheten i en fullsatt (3452) tokjublande åskådare i Telenor Arena blev brutal för Tingsryd. Man sköt och sköt men ingen fanns som ville/kunde/vågade gå in framför mål och "skita ner näsan" och skymma.

– Vi är inte i ansiktet på dem. Vi skjuter 40 skott och måste naturligtvis göra mer än ett mål. Tyvärr är vi någon sorts o-fas med oss själva, suckade Joakim Fagervall.

Följden: För kvällens andre målvakts-Leinonen, Karlskronas Timo, blev det en mycket angenäm afton. Hans backar höll rent och gav inte Tingsrydsspelarna tillträde till området framför mål där viktiga matcher alltid avgörs.

Problemet?

Antingen kan vi nämna hundra och en orsaker till det platta fallet eller nöja oss med att konstatera att sex matcher återstår, vägen till allsvenskt kontrakt fortfarande är långt ifrån stängd och att det redan är ny match i morgon.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons