Annons

Höst i Linneryd – då lyckades man slå Lyckeby

FK Älmeboda/Linneryd tog tre blytunga poäng mot Lyckeby, en av aspiranterna till seriesegern, efter seger med 2–1 (1–0).
– Hemma på Linneryds Idrottsplats på hösten är vi alltid starka, säger hemmatränaren Jonas Petersson.
Sport • Publicerad 30 augusti 2010

Vi har hört det förut.

Men höstsäsongen tycks bli Älmeboda/Linneryds igen.

Annons

Visserligen hade Lyckeby ett övertag i bollinnehav, men det var Älmeboda/Linneryd som effektivt gjorde målen. Snygga sådana dessutom.

I 12:e minuten drog Eric Svensson till och efter ett motlägg kunde Sinan Gerzic på volley placera bollen i Lyckebys nättak. Eric Svensson hade chansen att punktera matchen med sitt stolpskott, men i 62:a minuten kom förlösande 2–0. På Erik Karlsson fina inlägg nickade Joakim Ivansson bollen i mål.

Lyckebys Besim Shulemaja forcerade in reduceringen, men då återstod bara sekunder.

– Jag visste från början att vi skulle få en tuff uppgift. Lyckeby är ett bra lag och när vi ledde i paus kände vi på oss att två-tre målchanser skulle dyka upp i andra. Så blev det också, säger Jonas Petersson.

Älmeboda/Linneryd är på papperet ett svagare lag i år med tanke på Ola Holgersson och Andreas Källsson, två av division 3-fotbollens verkliga toppar i fjol, försvunnit. Det kompenserar Älmeboda/Linneryd med krigande, god laganda, och seriens kanske bäste målvakt i Christian Holmi.

Stabila mittbackarna Tobias Johansson och Henric Svensson såg till att massor av Lyckebys anfall strandade på dem. Sinan Gerzic ska också ha stort plus.

Om Älmeboda/Linneryd slåss för att undvika negativt kval är Lyckeby ute efter seriesegern efter en stark höst.

– Serien är otroligt jämn. Jag tror att både toppen och botten kommer att avölras under de två sista omgångarna. Vi skulle vunnit här, säger Lyckebys kämpe Daniel Ekstrand, den förre Österspelaren som bott i Karlskrona de senaste tio åren.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons