Annons

Hovhagas Nellie gör succé i blågult

Östers Sanna Svensson och Amalia Karlsson har gjort uppmärksammade insatser i de svenska juniorlandslagen under året. Nu har nästa fotbollstalang från Växjö presenterat sig på allvar i blågult.
Sport • Publicerad 11 oktober 2010

Hovshaga AIF:s 15–åring Nellie Karlsson utsågs till lagkapten för F 15–lands­laget i dubbelkamperna mot Norge.

I första kampen i Heby var Nellie planens bästa spelare och gjorde ett av målen när Sverige vann med 3–2. I returen på Enavallen i Enköping vann Sverige även den andra landskampen mot Norge. Åter med uddamålet, men nu med 2–1 (2–0).

Annons

Tyvärr tvingades Nellie Karlsson, dotter till Madde­ Karlsson som under flera år spelade i allsvenskan och division 1 för Öster, kliva av redan efter 25 minuter.

– Nellie fick en stämpling på ena hälsenan, berättar förbundskapten Marie Bengtsson från Växjö.

– Vi startade där vi slutade förra matchen, med andra ord riktigt bra. Laget var väl samlat i,organisationen och passningsspelet klaffade som det skulle.

Maja Andersson, Gamla Upsala SK, avslutade ett fint vänsteranfall med 1–0 och Marija Banusic, (IK Fyris, gjorde 2–0 fyra minuter före halvtid.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons