Annons

Hyllades av Janne efter skrällpoängen

Nykomlingen Halmstads BK tog en skrällpoäng hemma mot guldjagande Djurgården.
Och hyllades av förbundskapten Janne Andersson.
Men det kunde blivit mer för Halmstad – som kände sig bestulna på en straff.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2021
Landslagets förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.
Landslagets förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/ TT

1 322 personer fick i solglansen på Örjans vall njuta av ett inledningsvis sprudlande Halmstads BK.

Inte ens 20 sekunder hade gått innan Marcus Antonsson tvingade fram matchens första hörna. Efter mindre än en och en halv minut var antalet fyra.

Annons

Det var en inledning typisk för den första halvlek där hemmalaget hade störst bollinnehav. Men inför matchen hade HBK bara lyckats åstadkomma ett hörnmål så långt in i årets allsvenska säsong, och några nya blev det inte heller i den första halvleken.

Men chanser saknades inte.

Skytteligatvåan Marcus Antonsson spelade fram Sadat Karim till friläge, men Jacob Widell Zetterström var snabbt ute och avvärjde.

Strax därförinnan hade gästernas Edward Chilufya sparkat hål i luften i ett lika öppet läge.

"Knappt sett något på EM"

Halmstad hade inte förlorat sedan i Örebro den 8 maj, och kanske var det formstarka laget förtjänt av att leda i paus.

– Jag hoppas Halmstad håller i det här, sa förbundskapten Janne Andersson när han i paus intervjuades i Discovery plus.

– Lagen som ligger lite högre upp har ofta lite bredare trupper, och då brukar det bli lite för tufft. Men jag känner igen mitt HBK, det gamla HBK och jag tycker om vad Magnus Haglund gjort. Jag hoppas vi har dem i allsvenskan även nästa år.

Förbundskaptenen ombads även ge sin syn på EM-prestationen.

– Jag har knappt sett något på EM, det var så tungt och tomt när vi åkte ur. Men det var första gången sedan 2004 Sverige tog sig vidare från ett gruppspel och när jag ser tillbaka på det kommer jag säkert tycka det var okej. Men vi hade mer i oss. Att komma in i omklädningsrummet efter förlusten mot Ukraina var bland det tyngsta jag varit med om inom fotbollen.

Djurgården har bara förlorat en match i årets allsvenska och förbundskaptenen hade knappt pratat färdigt innan serieledaren gav sig ut på segerjakt.

"Orkar inte gå in på det"

Annons

Direkt frispelades Chilufya. Denna gång prickade han ribban.

Andersson – som under sina 21 år i Halmstads BK jobbat som både ekonomiansvarig, ungdomsansvarig och tränare i klubben – fick sedan se Marcus Antonsson falla i Djurgårdens straffområde. Publiken skrek på straff, men domare Andreas Ekberg viftade avvärjande.

– Den är solklar. De hade fått den straffen på Tele 2-arena. Det är helt sjukt och jag orkar inte gå in mer på det än så, säger Antonsson efteråt.

– Han kommer helt fel in i situationen och då borde han bli bestraffad. Som mindre klubb har vi många sådana här domslut emot oss. Samtidigt orkar jag inte lägga mer energi på det. Det hade kunnat göra fem-sex poängs skillnad för oss över säsongen.

Närmre än så kom inget av lagen. Matchen slutade 0–0 och Djurgården gick därmed miste om chansen att återta serieledningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons