Annons

I afton: comeback

Två läkta ljumskar – ger det tre friska poäng?
Växjö Lakers–Frölunda innebär comebackernas afton för ett flertal hemmaspelare.
Bland annat Per Hållberg och Tomi Kallio.
Sport • Publicerad 26 januari 2012

Tillsammans har den spetskompetenta duon missat 28 matcher under en höst och vinter som varit synonym med fysiskt elände i Växjötruppen.

Både Kallio och Hållberg har haft besvär med samma kroppsdel: ljumsken. Den 27 november åkte Hållberg in i Hovets sarg under matchen mot Djurgården (förlust 2–4) och har inte spelat sedan dess. När Växjö sex dagar senare besegrade Frölunda i Scandinavium gick Kallio sönder. Att gå skadad är en faktiskt en helt ovan situation för den karismatiske och poängstarke finländaren.

Annons

– Under mina åtta år i Göteborg missade jag två matcher med Frölunda. En match i samband med att min son föddes och en när jag åkte till Finland för min farfars begravning. Det har känts ovanligt att stå vid sidan om och titta på, säger Tomi Kallio.

Har du fått mer tid över till annat, eller vad har du gjort under rehabtiden?

– Jag har varit mer i ishallen nu än när jag inte varit skadad. Det har varit något hela tiden tycker jag; jag har varit på is, jag har cyklat, varit på gymet, fått behandlingar.

Du prövade att göra comeback mot Timrå för två veckor sedan men fick kliva av. Vad hände?

– Jag fick ett bakslag. Läkarundersökningen visade att ljumsken blivit inflammerad, med vätska och blödning. Efter det har jag fått nya behandlingar och under hela förra veckan avstod jag från att gå på is. Nu känns det mycket bättre och jag räknar med att spela mot Frölunda.

Vilka spelar du tillsammans med?

– På träningen i dag spelade jag med Josh Soares och Dennis Rasmussen. Det lär bli vi som spelar även i matchen.

Kommer du att finnas med i någon powerplayuppställning?

– Det säger jag inte. Frölunda ska inte bjudas på någonting.

Även utan hjälp av Kallio och Hållberg har Växjö Lakers klarat sig utmärkt. Ett defensivare efter-jul-koncept har fört upp nykomlingen på slutspelsplats igen.

Annons

Frågan är vad som kommer att hända nu när spelarna börjar ramla in igen. Till kvällens match är även Mikael Eriksson tillbaka i laget medan Marcus Johansson är disponibel men inte aktuell för spel. Är det dags att trycka lite mer på gasen igen eller är det fortsatt största möjliga säkerhet som gäller?

– Det är lätt att slappna av som lag när man börjar bli fulltaligt. Det finns en risk att det kan bli så och därför tycker jag inte att vi bör ändra på det vinnande spel vi just nu har, säger Per Hållberg.

En annan faktor som talar för fortsatt "äcklig disciplin" – för att citera Timo Lahtinen – är tabellens utseende. Faktum är att inget lag kan känna sig säkert ens på en slutspelsplats. Samtidigt kan inget lag vara säkert på att slippa kvalserien. Alla slår alla och ingenting tyder på att trenden bryts.

– Visserligen har elitserien varit enormt jämn senaste tre-fyra åren men som det är i år har jag aldrig tidigare varit med om, säger Per Hållberg.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons