Annons

I kväll avgår hela IFK Växjös styrelse

Hela IFK Växjös styrelse avgår i kväll.
För att ersättas med?
- Fem duktiga personer som jag tror mycket på, säger den avgående ordföranden Mats Olofsson.
Sport • Publicerad 18 januari 2006

Efter tre händelserika år lämnar Mats Olofsson sitt nuvarande uppdrag i den sportsligt så framgångsrika friidrottsklubben. Han kommer att jobba vidare i IFK Växjö, men i mindre omfattning.

- Jag har jobbat oerhört hårt under den här tiden - de fyra senaste åren har jag lagt ned 3000 timmar ideellt. Jag känner att jag behöver återhämta mig.

Annons

Förutom Olofsson kommer Bo Welander (kassör), Pia Steinback (sekreterare), Mikael Josefsson och Monica Lindström (ledamöter) att lämna sina styrelseposter.

- Det är slumpen som gör att alla lämnar styrelsen, men vi har jobbat väldigt mycket allihopa. Nu får IFK Växjö chansen att bredda kunskaperna, säger Mats Olofsson.

Han vill inte säga vilka som kommer att ingå i den nya styrelsen.

- Tre av dem är friidrottare och alla har mycket hög kompetens. Det här blir en förstärkning för IFK Växjö. Klubben behöver få in lite nytt, friskt blod.

Hur är läget i IFK Växjö i dag?

- Ekonomiskt är det fortfarande ganska tufft. Men det går uppåt och 2006 kommer ekonomin att förbättras ytterligare. När det gäller vår verksamhet är den bland de största i landet. Bland de som är födda 1991 och senare har vi oerhört många aktiva.

Vad är du mest nöjd med från din tid som ordförande?

- Att ungdomsverksamheten är så mycket större nu än för fyra år sedan. Vi har både bredd och topp, och de stimulerar varandra.

Vad är du mindre nöjd med?

- Ekonomin förstås. Friidrottsklubbarna i Sverige har svårt att tjäna pengar - vi har inte så många publika tillställningar. Det känns fel att våra stora stjärnor inte får visa upp sig på hemmaplan. Friidrotten måste hitta andra vägar, kanske bidrag från Friidrottsförbundet, för att klubbarna ska kunna arrangera tävlingar.

Annons

2004 gick IFK Växjö 1,4 miljoner kronor minus. Bland annat efter att publiken svikit den regndrabbade galan Wexiö Games och Växjöloppet gått med förlust.

IFK Växjö inledde sitt årsmöte redan i slutet av november förra året, men ajournerade det. Mötet återupptas i kväll i Tipshallens konferensrum.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons