Annons

I kväll spelar Gerell & Co åttondelsfinal i bordtennis-VM

Sverige, med Pär Gerell i laget, slog Grekland med 3–0 och är vidare till åttondelsfinal i bordtennisens lag-VM. Kvällens åttondelsfinal mot Portugal startar kl 20.00.
Sport • Publicerad 29 mars 2012

– Jag gillar sådana här matcher, säger den svenska veteranen Jörgen Persson efter onsdagskvällens seger mot Grekland.

Sverige gjorde 3–0 på Grekland i den avgörande gruppmatchen i Dortmund efter att Jens Lundquist öppnat vägen mot förre stjärnspelaren Kalinikos Kreanga. Den 40-årige greken vann första set med 11–4 och hade 8–4 i andra när Lundquist hittade spelet.

Annons

– Det är en av mina bästa matcher. Jag gjorde väldigt få misstag, säger Lundquist som vann med 4–11, 11–8, 11–4, 11–9.

Sverige behövde vinna matchen med 3–0 för att undvika att kampen om en plats i åttondelsfinalen skulle avgöras via seträkning. Och Pär Gerell gick in och gjorde sin plikt mot Panagiotis Giotis. Det var Gerells tredje match mot en defensivspelare under turneringen och nu hamrade han på ordentligt.

– Jag bestämde mig för att spela mer aggressivt än tidigare, och det lönade sig, säger Gerell som vann med 11–7,11–9,11–8.

Det är slitsamt att spela mot defensiva motståndare, men Gerell var nöjd efteråt.

– Jag har inte så farligt ont i armen, men det ska bli skönt med massage.

Vid 2–0 kom chansen för den svenske veteranen Jörgen Persson att avgöra hela tillställningen. Persson vände 8–10 till 12–10 i första set mot Konstantinos Papageorgiou. Ett förlorat andra set störde inte Persson som kunde vinna med 12–10, 9–11, 11–9, 11–5.

– Jag såg bara möjligheter, jag gillar sådana här matcher, säger Persson som var med och blev lagvärldsmästare så tidigt som 1989.

De tre senaste VM-turneringarna har Sverige slutat på 11:e, 17:e och 10:e plats. Den senaste VM-medaljen kom 2001 då Sverige delade bronset med Sydkorea.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons