Annons

Ida har nått nya höjder

Ida Virdebrant hoppade högt över ribban och publiken hoppade högt av glädje.
Det var festligt värre i Växjö tipshallen i lördags då IFK Växjös höjdhopparlöfte nådde 1.84 och slog personligt rekord.
– Riktigt roligt, tyckte Ida som fyller 18 år i april.
Sport • Publicerad 22 januari 2012
IFK Växjös talangfulla höjdhoppare Ida Virdebrant var i högform i lördags. Ida hoppade över 1.84 i tipshallen och slog därmed personligt rekord.
IFK Växjös talangfulla höjdhoppare Ida Virdebrant var i högform i lördags. Ida hoppade över 1.84 i tipshallen och slog därmed personligt rekord.Foto: Per-Erik Sandebäck
Molly Bergvall klarade 1.72 i tipshallen i lördags, en centimeter från det personliga rekord som hon slog i Karlskrona för en vecka sedan.
Molly Bergvall klarade 1.72 i tipshallen i lördags, en centimeter från det personliga rekord som hon slog i Karlskrona för en vecka sedan.Foto: Per-Erik Sandebäck

Efter uppvisningen och den överlägsna segern i DM-klassens F 19 blev det rena kramkalaset för Ida. Mamma och pappa, farmor och farfar, kompisar och klubbkamrater – alla ville de gratulera Ida som var överlycklig.

– Det flöt på bra i hoppningen, tyckte Ida som kan tacka en bra grundstyrkeperiod för framgången.

Annons

Efter att ha fått förra innesäsongen förstörd på grund av skada hoppade Ida i somras 1.80 i ungdomsfinnkampen i Helsingborg. Inomhusrekordet 1.75, som rök all värdens väg i lördags, satte Ida i Karlskrona för en vecka sedan.

– Det var en extra sporre för mig inför den här DM-tävlingen.

Ida Virdebrant gick in på 1.63 och den vållade inga som helst problem. Det gjorde inte heller 1.66, 1.69, 1.72, 1.75 och 1.78. Hon seglade över dessa höjder på ett imponerande sätt.

Och Ida gjorde det med ett leende på läpparna. Det märktes hur kul hon tyckte det var.

När hon och tränaren Göran Ivarsson kommit överens om att fortsätta på 1.81 blev det tuffare. Ida rev två gånger innan en ny fullträff kom.

Likadan var utvecklingen på 1.84. Ida rev knappt två gånger innan hon fixade sitt rekordhopp.

Då var det klang- och jubel i tipshallen.

Några fler hopp blev det inte. Ida Virdebrant och Göran Ivarsson tog det gemensamma beslutet att stanna på 1.84.

– Jag ville inte köra på för hårt, motiverade Ida beslutet.

Nästa gång Ida är i farten ska hon hoppa högt i Pallasspelen i Malmö.

Annons

DM-guld i höjdhopp blev det också för Idas klubbkamrat Molly Bergvall. Hon inledde lysande med att lätt ta 1.66, 1.69 och 1.72, men klarade inte 1.75 där det blev tre rivningar.

Molly, som fyller 17 i år, slog personligt rekord i Karlskrona för en vecka sedan när hon hoppade 1.73. Att döma av hoppen på 1.75 i lördags slår Molly till med ett nytt pers inom en snar framtid.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons